Home FASHION & BEAUTY Beauty Catwalk-It-Yourself: goud achter de oren

Catwalk-It-Yourself: goud achter de oren

oormake-up

Oormake-up: ja hoor, het is een ding. Of je nu de wenkbrauwen fronst of helemaal mee bent, één ding is zeker: ‘groen achter de oren’ hoef je vanaf nu niet meer alleen figuurlijk te nemen!

De regels van make-up worden eindeloos vervaagd en bijgesteld, en dat zullen we geweten hebben. Make-up ging bij verschillende ontwerpers deze zomer verder dan het gezicht, en won terrein richting nek en oren. Bij Proenza Schouler kregen de oorlellen een effen wit of geel kleurtje, en bij Giamba werd de bovenkant van de oorschelp versierd met glitter.

Het lijkt misschien een raar idee om glitter of een kleur aan te brengen op je oren, maar in feite is het niets nieuws. Met oorbellen versieren we onze oren toch ook al? Het is gewoon een kwestie van perceptie en van nieuwe dingen uitproberen. Waarschijnlijk zal deze trend het straatbeeld niet gaan bepalen, maar voor festivals, feestjes of zonnige avonden lijkt-ie ideaal.

Er zijn een paar niveaus waarop je deze trend kan proberen. Het makkelijkst is om gewoon je haar achter je oor vast te steken, strak naar achteren te kammen en te fixeren met haarlak, zodat je oor simpelweg door je haar komt piepen.

De andere twee technieken die ik heb uitgeprobeerd zijn die van de gekleurde oorlel en de  oorschelp met glitters.

Col(o)or blocking

De inspiratie voor deze look was een catwalklook van Proenza Schouler. Moeilijk is het niet: met een oogschaduw of eyeliner geef je gewoon je oorlel een effen kleurtje. Ik gebruikte hier een witte basis om het geel beter uit te laten komen, maar doe vooral wat voor jou het beste werkt. Nog een tip: asymmetrie werkt bij deze look het best, dus kies je favoriete oorlel uit en leef je uit, maar laat bij voorkeur je andere oor met rust. Je kan wel de kleur van je oorlel matchen met je outfit, zo wordt je oor een extra accessoire!

Goudkoorts

Deze tweede methode is meer mijn ding: it involves glitter! Ook hier is de uitvoering eenvoudig: met een penseeltje of zelfs gewoon met je vinger breng je glitter aan op de bovenkant van je oorschelp. That’s it! Persoonlijk zou ik deze look best overdag durven dragen, bijvoorbeeld om een voor de rest redelijk basic look wat interessanter te maken. En je kent mij, ik zeg nooit nee tegen een beetje extra glitter! En jij? Zou jij je wagen aan rode (of gouden) oortjes?

Door Joppe De Campeneere

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.