Home FASHION & BEAUTY Fashion H&M brengt Zweeds vintage modeplatform Sellpy naar ons land

H&M brengt Zweeds vintage modeplatform Sellpy naar ons land

Zeer verleidelijk!

© Pexels

Heel wat items op H&M zijn al voorzien van de tag ‘Conscious’, maar de Zweedse modeketen heeft nog iets leuk(er)s in petto voor de bewuste groene shopper. H&M lanceert nu namelijk Sellpy in ons land, een vintage modeplatform dat al jarenlang een succes is in Scandivanië.

Van miskopen tot stuks waar je op uitgekeken bent: we geven onze kleding graag een nieuw leven. En gelukkig maar! De mode-industrie mag dan wel niet de vervuilendste zijn, toch is er ook daar nog heel wat ruimte voor verbetering. Iets wat H&M goed begrepen heeft. De modeketen focust zich al een tijdje op een duurzame stijl en streeft er dan ook naar om tegen 2030 alleen nog maar gerecyclede of andere duurzaam verkregen materialen te gebruiken. Naast een groene verschuiving in de eigen keuken investeert het bedrijf ook in duurzame projecten. Eentje daarvan is Sellpy, een Zweeds tweedehandsmodeplatform dat nu ook in ons land wordt uitgerold en waar je naar hartenlust kleding kunt kopen en verkopen.

Gebruiksgemak

Het grote voordeel is dat je je als verkoper geen zorgen hoeft te maken over de communicatie met potentiële kopers, verzendkosten of het maken van mooie foto’s van je stukken. Hoe het dan juist in zijn werk gaat? Je bestelt een gerecyclede Selly-tas (voor € 1,95) waar je vervolgens al je items indoet en gratis naar het platform verzendt. Jij bepaalt de prijs. Wanneer een item door hen wordt verkocht, ontvang je 40 % van de verkoopsprijs, min één euro per item dat Sellpy voor je te koop aanbiedt. Is het item duurder dan 50 euro, dan krijg je als verkoper 90 %.

Als koper kan je dan weer met een gerust hart tweedehandsspullen shoppen. Alle items die je op het platform zal vinden, zullen namelijk goed gecontroleerd zijn op vlekken of erger nog: gaatjes. Een kleine inspectie op de site leert ons ook dat je naast merken uit de H&M-groep ook andere populaire merken kan shoppen. Denk maar aan Lacoste, Levi’s, Michael Kors en zelfs stukken van concurrenten als Zara.

Lees ook: