https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY Fashion VIDEO: met deze 5 tips wordt duurzaam shoppen kinderspel

VIDEO: met deze 5 tips wordt duurzaam shoppen kinderspel

Nee, je hoeft niet uitsluitend basics te scoren.

Duurzaam door het leven stappen? Geef toe: we zijn er allemaal mee bezig, maar als het op onze kleerkast aankomt, durven we al sneller eens een slippertje te maken. Zo shoppen we nog steeds aan een sneltempo terwijl het motto eigenlijk luidt ‘less is more‘. Hoog tijd voor een duurzaamheidschallenge dus! Stap daarom deze maand mee in de happy planet van Flair en maak samen met ons modeteam je garderobe nog een stuk mooier met enkele duurzame tips & tricks.

Bij duurzaam shoppen gaat het niet alleen om hóé je shopt, maar ook wát je shopt. In beautyland weten we ondertussen dat herbruikbare flacons of wasbare wattenschijfjes het verschil kunnen maken. Maar wat mode betreft weten we vaak niet waar te beginnen. Je winkelmandje op een duurzame manier vullen, hoeft niet te betekenen dat je uitsluitend basics mag scoren. Een trendstukje hier en daar mag niet ontbreken, maar waar het vooral om draait is dat de stukken die je uitkiest op een eerlijke manier gemaakt zijn en je milieu-killers daarbij volop uit de weg gaat.

Op zoek naar een wijde jeans? Laat je oog dan bijvoorbeeld vallen op een exemplaar uit biologisch katoen. Deze denimstof is niet geverfd, waardoor er water bespaard wordt en chemicaliën geband worden. Inzetten op duurzame stofjes kan uiteraard een beetje overweldigend zijn in het begin, maar moderedactrice Chloë tipt je in de vierde (én laatste) aflevering enkele duurzame toppers.

Duurzaam shoppen = win-winsituatie

PS duurzame keuzes maken tijdens je geliefde shoppingsessies levert je trouwens heel wat mooie beloningen op. Zo sprokkel je bij H&M Conscious Points in ruil voor jouw bijdragen aan een duurzamere modetoekomst. Daarmee krijg je dan toegang tot extra voordelen zoals speciale aanbiedingen of bonuscheques.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Montage: Lissa Van Eesbeeck 

Lees ook: