Home FASHION & BEAUTY Fashion Hema gooit jongens- en meisjeskleding overboord en lanceert genderneutrale kinderkledij

Hema gooit jongens- en meisjeskleding overboord en lanceert genderneutrale kinderkledij

Dit kunnen we alleen maar toejuichen.

Draagt jouw kleine man ook graag eens een roze T-shirt? Of loopt je schattige dochter het liefst rond met een blauwe pet? So be it! Anno 2017 hoeft dat helemaal geen issue meer te zijn, en dat hebben ze ook bij Hema ingezien.

Als je gaat shoppen voor je kleine spruit, word je automatisch naar bepaalde winkelrekken geleid. Maar dat is vanaf eind dit jaar voorgoed verleden tijd bij Hema. De winkelketen wil namelijk de stereotypering tegengaan, en daarom hebben ze beslist om de volledige kindercollectie genderneutraal te maken.

Er is al langer dan vandaag nood aan genderneutrale winkelrekken. Zo stuurde een meisje twee jaar geleden al een bepaald verzoek naar Hema. Ze had geen zin meer om die typische onderbroeken met hartjes te dragen, en daarom vroeg ze aan de winkel om stoerder meisjesondergoed te creëren. Deze straffe meid was blijkbaar niet de enige met die vraag, want doorheen de afgelopen jaren kreeg Hema soortgelijke berichten. Maar nu heeft de keten eindelijk een knoop doorgehakt.

Bye bye, klassieke labels

Hema is niet de eerste winkelketen die de labels ‘jongen‘ en ‘meisje‘ gaat schrappen. Begin deze maand besliste ook de Britse keten John Lewis om geen duidelijke lijnen meer te trekken tussen jongens- en meisjeskleding.

Bij Hema mogen we binnenkort dus meer variatie in de collectie verwachten, maar natuurlijk blijven de typische roze jurkjes of stoere T-shirts nog steeds bestaan. Hoera!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.