Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: Beyoncés haarstyliste geeft tips om je haarkleur langer mooi te houden

AHA: Beyoncés haarstyliste geeft tips om je haarkleur langer mooi te houden

Deze kleine aanpassingen zetten je alvast op de goede weg.

haarkleur
© #ShowUs by Dove / Getty Images

Kan je momenteel niet naar de kapper en wil je er dus voor zorgen dat je zo lang mogelijk geniet hebt van je haarkleur? Dan heb je geluk want Rita Hazan, de haarstyliste van Beyoncé en Jennifer Lopez, vertelde in een interview met Glamour UK wat je moet doen om je coupe zo goed mogelijk te onderhouden.

Eerst en vooral is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar zo gezond mogelijk blijft. Als je lokken beschadigd zijn, zal de kleur namelijk sneller vervagen. Probeer dus om shampoos die sulfaten en parabenen bevatten te vermijden. Laat ook je stijltang en krultang eventjes voor wat ze zijn en je zal merken dat je coupe langer mooi blijft.

Een tweede aandachtspunt is glans. Je haarkleur zal met de tijd sowieso wat vervagen en doffer worden. Kies dus voor haarproducten die je coupe niet alleen gezonder maken, maar ook wat extra glans geven. Als je haar er levendig en glanzend uitziet, valt die vervelende uitgroei al een stuk minder op.

Vergeet je hoofdhuid niet

Verder moet je niet alleen je haar zelf wat extra aandacht geven, maar ook je hoofdhuid. Probeer om minder producten te gebruiken om zo je poriën niet te verstoppen. Ook droogshampoo wil je dus eventjes wat minder gebruiken. Ben jij je haar net aan het trainen om minder snel vet te worden? Experimenteer dan eerder met een aantal haarstijlen die gaan verbergen dat je coupe niet fris gewassen is. Je wil namelijk dat je hoofdhuid schoon is en kan ademen zodat je haar op een optimale manier kan groeien.

Last but not least heeft Rita Hazan, de haarstyliste van Beyoncé en J.Lo nog enkele tips om je uitgroei te camoufleren. Ga bijvoorbeeld eerder voor een messy effect zodat je uitgegroeide haarkleur iets minder zichtbaar is. Nog een optie is om eens af te wisselen op vlak van je haarscheiding. Een kleine aanpassing, maar wel eentje die al een groot verschil kan maken. Zeker eens proberen, dus!

Bron: Glamour UK

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.