Home FASHION & BEAUTY Beauty Flairfotografe Leen: ‘Durf je tanden bloot te lachen. Vaak springen zulke foto’s...

Flairfotografe Leen: ‘Durf je tanden bloot te lachen. Vaak springen zulke foto’s er echt uit’

Onze fotografe Leen onthult haar vakgeheimen.

foto's
© Jens Mollenvanger voor Flair

Dat er niets boven een geslaagde make-over gaat, weten we bij Flair als geen ander. Doorheen de jaren gaf ons mode- en beautyteam meer dan 2000 lezeressen een nieuwe look. Speciaal voor jou verklappen ze hun grootste vakgeheimen. Vandaag aan de beurt: fotografe Leen.

1. The secret

Het geheim van een goede foto? Je moet jezelf durven te geven. Dat is het moeilijkste gedeelte, maar eens je je schroom opzijzet, volgt die topfoto vanzelf.

2. Niet bang zijn!

Wees niet bang om dingen te proberen: verschillende uitdrukkingen, allerlei houdingen… Je belachelijk maken bestaat niet tijdens een fotoshoot. Misschien levert die gekke pose wel dé foto op.

3. Niet spontaan, wél flatterend

Bepaalde poses zijn niet erg spontaan, maar wel altijd flatterend. Denk aan een handje in de zij, gekruiste voeten of één been geplooid achter het andere.

4. De modellentrucs

Gebruik de klassieke modellentrucs: span je lichaam op, breng je schouders naar voren – waardoor je sleutelbeenderen eruit springen – of draai boven- en onderlichaam in de omgekeerde richting, zodat er spanning ontstaat. Poseren voor gevorderden!

5. In profiel

Je gezicht een klein beetje kantelen kan soms wonderen doen, zeker als je – zoals de meesten onder ons – geen perfect symmetrisch gezicht hebt.

6. Dubbele kin? Nee hoor!

Hou je hoofd niet te ver naar achteren, maar breng je kin iets naar onderen. Vaak denken mensen dat je daardoor een dubbele kin krijgt, maar het omgekeerde is waar. Een selfie neem je ook beter van bovenaf, toch?

7. Why so serious?

Veel meisjes denken dat een serieuze blik mooier of modieuzer oogt dan een brede smile, maar durf je tanden bloot te lachen. Vaak springen zulke foto’s er echt uit.

8. I Am… Sasha Fierce

Tijdens een fotoshoot kan je eens in de huid van iemand anders kruipen. Ben je eerder timide of onzeker, dan kan zo’n personage je helpen om uit je comfortzone te treden.

9. Let it gooooo

Zelfs al ben je een doorwinterde selfie queen, soms kan het leuk zijn om je over te geven aan het moment en aan de fotograaf, of dat nu een professional of je mama is.

10. De piemel

Check of je outfit goed zit. Als je wijdbeens gaat zitten met een losse broek, ontstaat er bijvoorbeeld weleens een piemel door al die opgehoopte stof. Niet wat je in gedachten had, wellicht.

Nog meer beauty:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.