Home FASHION & BEAUTY Fashion TREND: 3 redenen waarom je maar beter een bamboe handtas koopt

TREND: 3 redenen waarom je maar beter een bamboe handtas koopt

Vergeet de rieten tas, de nieuwe it-bag is gemaakt van bamboe.

Bol.com

Als we Pinterest mogen geloven, heeft iedereen in 2019 een bamboe handtas in zijn kast liggen. Wat maakt de tas zo aantrekkelijk?

In 2018 kon je niet naast de reïncarnatie van de rieten tas kijken. De handtassen die we onvermijdelijk linken aan jaren ’60-stijlicoon Jane Birkin waren óveral in het straatbeeld. Uit het trendrapport van Pinterest voor 2019 leiden we echter af dat je jouw rieten exemplaar volgend jaar maar beter inruilt voor een handtas gemaakt van bamboe.

Het aantal zoekopdrachten naar de tassen steeg met maar liefst 2215 procent. Waarom kiest iedereen plots voor een tas van bamboegras?

1. Het is milieuvriendelijk

De hype rond bamboe komt niet uit de lucht vallen. Als merk is het vandaag bijzonder moeilijk om nog producten te lanceren die niet vanuit een ecologisch standpunt te verdedigen zijn. Bamboe is daarbij het ideale duurzame materiaal: niet alleen zorgt de hoge groeisnelheid van de grassen ervoor dat bamboe sneller geoogst kan worden, het is ook volledig afbreekbaar. Je kan je dus zonder al te veel schuldgevoelens een bamboe handtas aanschaffen.

2. Een bamboe handtas is heel sterk

Oogt een aanzienlijk deel van je handtassen al snel afgeleefd omdat je ze vaak gebruikt en/of hardhandig in een hoek van de kamer zwiert? Dan is bamboe voor jou dé oplossing. De tassen hebben een lange levensduur door de harde structuur van het materiaal.

Bovendien kan je ermee op stap in winter- en zomermaanden: in tegenstelling tot andere ‘houtsoorten’ krimpt bamboe niet en zet het niet uit bij koude en warme temperaturen.

Ook de regen zal geen invloed hebben op de spullen in je tas, aangezien bamboe zowel bij vochtig als droog weer zijn vorm behoudt. Tenzij je natuurlijk kiest voor een bamboe handtas die open is. Dan komt bij onweer alle hulp te laat voor je smartphone en andere spullen.

3. De tassen zien er superhip uit

Strak design? Check. Luxueuze look? Dubbelcheck. Met een bamboe tas aan de hand vervolledig je in een vingerknip elke outfit met een natuurlijke touch.

Op zoek naar een bamboe handtas? Op Bol.com vonden wij alvast dit mooie exemplaar terug voor € 47.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.