Home FASHION & BEAUTY Beauty Van sneakers tot cadeausets: de 4 leukste collabs van het moment

Van sneakers tot cadeausets: de 4 leukste collabs van het moment

Niets zo interessant als klassiekers zoals de V-10 van Veja of Superga’s canvassneakers geherinterpreteerd zien worden door kunstenaars of labels met een totaal andere achtergrond. Van cadeausets tot sweaters: dit vinden wij de 4 leukste collabs van het moment.

Veja x Bellerose

Het Franse ecologische sneakermerk Veja slaat de handen in elkaar met het Belgische lifestylelabel Bellerose. Samen herinterpreteren ze de V-10, intussen een Veja-klassieker.

Bellerose koos voor een onberispelijk witte schoen met fluorescerende oranje en felblauwe accenten. De samenwerking weerspiegelt de stijl van beide merken en het belang dat ze hechten aan de kwalitatieve productie van hun sneakers. De Veja x Bellerose-sneaker is vervaardigd in Brazilië, met zolen van wild rubber uit het Amazoneregenwoud. Voor kinderen brengen Veja en Bellerose een velcromodel uit in herfsttinten: bordeauxrood met een V-logo in marineblauw.

De Veja x Bellerose-sneakers zijn verkrijgbaar in Bellerosewinkels en in geselecteerde multimerkenboetieks wereldwijd. Prijs: € 125 voor het volwassen model, € 70 voor het kindermodel.

Iris Van Herpen x Aesop

Ben je al volop aan het brainstormen voor de feestdagen, maar heb je voorlopig niet al te veel inspiratie? Laat je een handje helpen door Aesop en Iris Van Herpen. Het Australische label brengt vanaf 1 november verschillende cadeausets uit die de Nederlandse modeontwerpster in een mooi jasje mocht steken onder de noemer Atlas of Attraction.

Voor het eerst lanceert Aesop naast de traditionele skinkare- en bodycareseries nu ook een homekit. The Familiar Horizon telt de drie meest geliefde formules: de Istros Aromatique Room Spray, de Post-Poo Drops en de Aesop Mouthwash. De drie andere kits zijn opgebouwd rond lichaams-, huid- en handverzorging. Ze zijn verpakt in handige herbruikbare cases met om elke kit een elegante hoes ontworpen door Iris van Herpen.

Vandaag opent de eerste Aesopwinkel in Antwerpen de deuren op de hoek van de Kammenstraat en de Lombardenvest. In België vind je Aesop verder bij Senteurs d’Ailleurs (Brussel), The Recollection (Antwerpen), Fin du Jour (Gent, Antwerpen en Kortrijk) en Skins (Gent).

Atlas of Attraction is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 1 november in Aesopwinkels, geselecteerde verkooppunten, multimerkenboetieks en via de webshop. De prijzen variëren tussen € 43 en € 90.

Makia x Superga

Het Finse kledinglabel Makia gaat in zee met het iconische Superga. Net als dat Italiaanse schoenenmerk streeft ook Makia naar ongecompliceerde designs, en dat zonder in te boeten aan kwaliteit of stijl. Het resultaat van de samenwerking tussen Makia en Superga is een capsulecollectie voor man, vrouw en kind, waarbij de simpele lijnen van Superga gecombineerd worden met de Scandinavische touch van Makia.

Superga’s iconische canvassneaker werd onder handen genomen en voorzien van een minimalistische camoprint. Daarin herken je meerdere landkaarten van de eilanden rondom de kustlijn van Helsinki, de geboorteplek van Makia. De schoen is verkrijgbaar in wit, groen en zwart. Bovendien is de sneaker uitgebracht met een platform- én een lage zool.

De collab van Makia en Superga is te koop op de webshop van Makia. De prijzen variëren tussen € 79 en € 99.

Monsieur Jean x IKKS

IKKS vroeg Monsieur Jean, een talentvolle typograaf, naar zijn visie op vrijheid. Het resultaat? Een exclusieve capsulecollectie onder de naam Liberté Chérie.

Monsieur Jean – een artiestennaam die hij te danken heeft aan zijn grootvader Jean – noemt zichzelf ‘een oldskool kerel met een futuristische blik‘. Zijn passie voor grafiek ontstond in de jaren 80, ten tijde van de skatergeneratie. Reeds op jonge leeftijd dompelde hij zich onder in de straatcultuur, en gaandeweg ontwikkelde hij een eigen stijl.

Voor het Franse kledingmerk IKKS ontwierp hij een sweater met capuchon en twee T-shirts: eentje met een V-hals en eentje met een ronde hals.

De collectie is momenteel beschikbaar in de IKKS-winkels en via de webshop. De prijzen variëren tussen € 45 en € 95.

[td_smart_list_end]

Lees ook: