Home FASHION & BEAUTY Fashion AHA: door je wollen trui op deze manier te wassen, prikt ie...

AHA: door je wollen trui op deze manier te wassen, prikt ie niet meer

Bye bye kriebels!

Wollen trui
© Dan Gold via Unsplash

Waarschijnlijk wil je er nog niet aan geloven en stel je het zo lang mogelijk uit, maar de periode dat we onze favoriete wollen trui weer uit de kast mogen halen, komt steeds dichterbij.

Heb je een prachtige wollen trui in de kast hangen die je dolgraag wíl dragen maar niet aantrekt omdat ie zo prikt? Met deze trucjes heb je daar geen last meer van.

1. Azijn

Van het gekriebel afkomen hoeft gelukkig helemaal niet lastig en duur te zijn. Voeg simpelweg een scheutje natuurazijn toe aan de wollen was. Dat goedje kan ervoor zorgen dat de harde en dus prikkende pluisjes een stuk zachter aanvoelen. Nog een tip: was je wollen trui altijd binnenstebuiten om wrijving tijdens het wassen te verminderen. Gooi je ‘m in de was met een kledingstuk dat bijvoorbeeld een rits bevat? Bescherm je trui dan goed door ‘m in een waszak te doen.

2. Diepvries

Je hebt vast weleens gehoord dat je nare geurtjes uit je kledingstukken kunt krijgen door ze even in de diepvries te leggen. Maar… ook als je een kriebeltrui hebt, kan een nachtje in de vriezer wonderen doen. De vezels zullen samentrekken en daardoor minder kriebelen. Ha!

3. Conditioner

Nog een manier om je wollen trui zachter te maken, is door conditioner te gebruiken. Yep, die je ook voor je haren gebruikt! Dompel het kledingstuk onder in koud water, druk vervolgens zo goed mogelijk het koude water eruit en dep er dan (bij voorkeur extra voedende) conditioner op. Laat de boel een halfuurtje intrekken en druk dan het haarproduct er voorzichtig uit. Tot slot leg je ‘m op het droogrek en is het een kwestie van wachten tot ie droog is. Voilà!

Tekst: Carolien Tsao

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.