Home FASHION & BEAUTY Fashion Raf Simons neemt na amper twee jaar alweer afscheid van Calvin Klein

Raf Simons neemt na amper twee jaar alweer afscheid van Calvin Klein

De 50-jarige Limburger wist meermaals de Kardashians te strikken voor een reclamecampagne.

© PHOTO NEWS

De geruchtenmolen draaide al weken op volle toeren, maar nu is het officially official zoals Lana Condor zou zeggen: Raf Simons verlaat Calvin Klein. De 50-jarige Limburger was er sinds augustus 2016 creatief directeur, maar zijn carrière bij het Amerikaanse modelabel kwam gisterenavond officieel tot een einde.

‘In goede verstandhouding uit elkaar’

Er werd al weken gespeculeerd over zijn vertrek, maar Calvin Klein bevestigde pas gisterenavond het spijtige nieuws dat ‘onze’ Raf Simons niet langer chief creative officer is bij het Amerikaanse modelabel.

De 50-jarige Limburger stond sinds augustus 2016 aan het creatieve roer van Calvin Klein en wist meermaals de zusjes Kardashian-Jenner te strikken voor een reclamecampagne.

De ontwerper en het merk zouden ‘in goede verstandhouding’ uit elkaar gaan, omdat Calvin Klein naar eigen zeggen een nieuwe richting wil uitgaan die verschilt van de creatieve visie van Simons.

Door het vertrek van de Belg zal er tijdens de New York Fashion Week in februari volgend jaar geen nieuwe collectie van Calvin Klein te zien zijn. Het contract van Simons liep nog 8 maanden.

Van meubel- tot modeontwerper

Raf Simons zag het levenslicht op 12 januari 1968 in het Limburgse Neerpelt. Hij studeerde industriële vormgeving in Genk en ging in 1991 aan de slag als meubelontwerper.

Kort erna ging Simons in de leer bij Walter Van Beirendonck, een van de befaamde Antwerpse Zes. In 1995 bracht hij een eerste collectie uit onder zijn eigen naam. Exact 10 jaar later werd hij door Jil Sander gevraagd als creatief directeur.

In 2012 volgde hij John Galliano op als creatief directeur bij Dior, maar in oktober 2015 besloot Simons zijn contract met het Franse modehuis niet te verlengen.

Nog meer mode: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.