Home celebs YES: deze modetrend uit het jaar 2000 maakt komend seizoen z’n comeback

YES: deze modetrend uit het jaar 2000 maakt komend seizoen z’n comeback

De trend werd destijds onsterfelijk gemaakt door de zussen Mary-Kate en Ashley Olsen.

@olsensanonymous via Instagram

Oversized handtassen zijn weer helemaal terug. De modetrend werd in de jaren 0 onsterfelijk gemaakt door de acterende zusjes Mary-Kate en Ashley Olsen (31) en is straks opnieuw hipper dan ooit.

The bigger, the better‘, was rond het jaar 2000 duidelijk hét levensmotto van Mary-Kate en Ashley Olsen (vandaag 31). Van koffiebekers tot zonnebrillen: je zag de acterende tweeling nooit de deur uitgaan zonder oversized accessoires.

Van XXL naar XXS en terug.

Ook oversized waren hun (designer)handtassen. Gucci, Balenciaga of Hermès, het maakte de zusjes niet veel uit van welk label de handtas was die aan hun arm bengelde, zolang de sacoche in kwestie maar XXL was.

De afgelopen jaren zijn it-bags steeds meer gaan ‘krimpen’. Zo was de microhandtas – het type waar enkel een lipstick en je smartphone in past – tot voor kort hipper dan ooit. Al lijkt het tij zich weer te keren.

Lisa Aiken, fashion director bij de luxewebshop Net-a-Porter, voorspelt dat handtassen het komende seizoen opnieuw wat groter mogen.

Zowel bij Gucci als Balenciaga en Fendi keert de supersizehandtas terug in de collectie voor de komende lente/zomer, en ook bij highstreetlabels zoals H&M en Zara kan je weer handtassen shoppen waar je een laptop/literfles water/yogamat in kwijt kan. Hoera!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.