Home FASHION & BEAUTY Er goed uitzien tijdens het joggen? Jani Kazaltzis geeft 10 tips

Er goed uitzien tijdens het joggen? Jani Kazaltzis geeft 10 tips

Ontdek zijn 10 modegeheimen

VIJF
Hé, het is niet oké om eender wat aan te trekken om te sporten. Stijlgoeroe Jani Kazaltzis deelt 10 sportieve modegeheimen met ons. Knoop ze in je oren en ga vanaf nu joggen als een echte fashionista. Een tipje van de sluier: witte sportsokken zijn een absolute no-go.
 1. Loopschoenen zijn meer dan alleen functioneel, ze zijn ook een echt fashion item. Laat je gerust eens lekker gaan en kies een knallend kleurtje uit. Een schoen met veel kleur is makkelijker combineerbaar met een effen outfit en een effen schoen is makkelijker combineerbaar met een drukke outfit. Logisch.

 2. Fluorescerende kleuren zijn zeker toegestaan, maar ga liever voor wat fluoaccenten in plaats van een volledige fluo-outfit. Je bent een jogger en geen verkeersbord.

 3. Hou je van prints? Kies dan een sober bovenstuk en een geprint onderstuk of andersom.Te veel is trop.

 4. Een volledig zwarte outfit is ook heel cool. Met de juiste stuks kan je er uitzien als een superster. Echte fashionista’s kunnen gaan voor een strakke sportlegging onder een short met een sweater.

 5. Zorg voor een dun windjasje bij fris weer. Deze jasjes bestaan in alle kleuren en zijn makkelijk weg te moffelen als je het warm krijgt.
   
 6. Draag nooit, never, jamais witte sokken. Stem je kousen altijd af op je outfit.

 7. Overdrijf niet met gadgets. Een simpele horloge met hartslagmeter volstaat. Je hoeft geen joggende Media Markt te zijn.

 8. Een leuke koptelefoon in een metallic kleur kan je outfit versterken.

 9. De sponzen 'Fame'-haarbandjes zijn al een tijdje out, maar er bestaat tegenwoordig wel leuke haarbanden of petjes om te joggen.

 10. Lap jij alle stijlregels aan je laars tijdens het joggen? Ga dan all the way: fluo, witte sokken, een overdaad aan prints. More is more.

Hou je van joggen? Op zondag 8 mei vindt de Wings for Life World Run plaats. Een loopwedstrijd waarbij tienduizenden sportievelingen op 34 verschillende locaties verspreid over zes continenten samen aan de startlijn staan. Voor de derde keer op rij vindt de Belgische editie van de Wings for Life World Run plaats in Ieper.

Uniek aan deze wedstrijd is het feit dat er wel een startschot is, maar géén finishlijn. De Catcher Car vertrekt een halfuur na de lopers en haalt ze een voor een in. Van zodra hij jou voorbij rijdt, is het game over en lig je uit de wedstrijd. Het inschrijvingsgeld gaat integraal naar het onderzoek om dwarslaesie te genezen. Inschrijven voor de wedstrijd kan nog tot 4 mei en kost 30 euro per persoon.

Lees ook:

20 sportleggings waar je wél mee over straat durft te gaan

Deze 6 dingen eet je beter niet voor het sporten

5 van de leukste sporttrends om uit te proberen in 2016

Bron: Dpcommunications.be