Home FASHION & BEAUTY Fashion DYI DENIM: zo pimp je je oude jeans in 4 stappen

DYI DENIM: zo pimp je je oude jeans in 4 stappen

Bel je bestie op voor een uurtje knutselplezier!

Flair staat deze week in het teken van ons favoriete kledingstuk: de jeans! De juiste denimbroek doet je derrière er namelijk fantastisch uitzien. De uitdaging zit ‘m enkel in het vinden van het perfecte exemplaar. Gelukkig hoef je daar geen cent voor uit te geven, want waarom zou je er eentje kopen als je het stuk ook zelf kan maken?

Wacht nog even voor je die oude jeansbroeken afdankt voor bewezen diensten. Upcycling is namelijk he-le-maal in en is bovendien goed voor je portemonnee! Met enkele handige tips en een beetje motivatie kan je die oude lappen denim namelijk omtoveren tot iets origineels.

1 / 4
DYI-jeans met patchwork
DYI-jeans met patchwork
DYI jeans met gepimpte zijnaden
DYI-jeans met gepimpte zijnaden
DYI-jeans met patchwork
DYI-jeans met patchwork

BENODIGDHEDEN:

– Enkele oude jeansbroeken

– Tornmesje

– Garen

DYI-jeans met patchwork
DYI-jeans met patchwork

Stap 1: torn de zijnaden los en knip de tailleband ter hoogte van de zijnaden door. Maak ook de riemlusjes ter hoogte van de zijnaden los.

Stap 2: lnip lappen uit andere broeken en maak een patchwork naar wens op de voorkant van de broek. Stik de lappen rondomrond vast. Verwijder het horlogezakje met een tornmesje.

Stap 3: torn de zakken van het rugpand los. Verplaats of draai ze en stik ze terug vast.

Stap 4: verschuif het rugpand 4 cm naar boven en stik de zijnaden opnieuw vast. Werk ze af met een zigzagsteek of overlock. Stik de riemlusjes weer vast. Knip ten slotte de zoom op de gewenste lengte af of rol de pijpen een paar keer om.

Klaar!

DYI jeans met gepimpte zijnaden
DYI jeans met gepimpte zijnaden

BENODIGDHEDEN:

– 2 oude jeansbroeken (de ene langer dan de andere)

– Tornmesje

– Garen

DYI-jeans met gepimpte zijnaden
DYI-jeans met gepimpte zijnaden

Stap 1: torn de tailleband en de onderkant van de riemlussen van broek 1 ter hoogte van de zijnaden los. Teken met kleermakerskrijt een evenwijdige lijn op 3 cm langs weerszijden van de zijnaden. Knip de broek op die lijnen door.

Stap 2: teken op broek 2 (de langere broek) met kleermakerskrijt een evenwijdige lijn op 5 cm langs weerszijden van de zijnaden en tot onder de zakopeningen. Knip die stroken uit. Ze moeten ongeveer even lang zijn als de pijpen van broek 1.

Stap 3: speld de stroken met de averechtse kant als goede kant tussen de pijpen van broek 1. Stik vast en werk de naden nadien af met een zigzagsteek of overlock.

Stap 4: stik de tailleband en de onderkant van de riemlussen weer vast. Knip de broek af tot de gewenste lengte (wij knipten tot zo’n 5 cm boven de enkel) en verwijder de zakken op het rugpand.

Klaar!

Nog meer DYI-inspiratie vind je op de website van La Maison Victor.

Productie en styling: Kate Housh / Foto’s: Felicia van Ham

Lees meer over mode: