Home FASHION & BEAUTY Fashion Belgische ontwerper Dries Van Noten niet langer eigenaar van zijn label

Belgische ontwerper Dries Van Noten niet langer eigenaar van zijn label

De Antwerpse designer kondigt de verkoop op zijn geheel eigen manier aan op Instagram.

Dries Van Noten
© Photo News

Dries Van Noten was een van de laatste onafhankelijke modehuizen, maar de Antwerpse ontwerper heeft er uiteindelijk toch voor gekozen het leeuwendeel van zijn aandelen te verkopen. De Spaanse groep Puig wordt eigenaar van het Belgische modelabel, Van Noten blijft creative director.

Alliantie tussen Spanje en België

Dries Van Noten is een van Belgiës allergrootste trotsen op vlak van mode. De 60-jarige designer, een van de befaamde Antwerpse Zes, bouwde een ijzersterk modelabel uit met fans als Kanye West, Nicole Kidman, Cate Blanchett en Solange Knowles. Hij wist bovendien zijn bedrijf heel lang in eigen handen te houden, een unicum in een modewereld die steeds meer in handen komt van grote investeerdersgroepen.

Maar vandaag kondigt Van Noten aan dan toch het meerderheidsaandeel van zijn label verkocht te hebben aan het Spaanse Puig, eigenaar van onder andere Carolina Herrera, Nina Ricci en Paco Rabanne. Bij een foto van oude portretten van koning Boudewijn en koningin Fabiola schrijft de ontwerper het volgende: ‘Blij een nieuwe geweldige alliantie tussen Spanje en België te kunnen aankondigen’. Hij verwijst daarmee naar de Spaanse afkomst van de overleden koningin, die Fabiola Mora y Aragón heette.

Volgens Business of Fashion wordt Van Noten een belangrijke minderheidsaandeelhouder en zal hij de functies van chief creative officer – het hoofd van ontwerp – en voorzitter van het bestuur blijven vervullen. ‘Ik was op zoek naar een sterke partner voor het bedrijf dat ik dertig jaar lang heb gebouwd’, vertelt de Antwerpenaar aan de modesite. ‘Ik ben vooral blij dat Antwerpen en mijn team het centrum en het hart van het bedrijf zullen blijven. Samen zijn we nu klaar om onze dromen te verwezenlijken.’

Meer mode: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.