Home FASHION & BEAUTY Beauty DIY: geef jezelf een verzorgende manicure in 9 stappen

DIY: geef jezelf een verzorgende manicure in 9 stappen

Tijd zat om je nagels en handen eens goed in de watten te leggen.

We kunnen nu helaas even niet bij het nagelsalon langsgaan, dus is dit het ideale moment om zelf voor een verzorgende manicure te zorgen. Trek je even terug, zet een rustig muziekje op en volg deze 9 stappen voor mooie en verzorgde nagels.

Stap 1: reinigen en nagellak verwijderen

Was je handen grondig met zeep en droog ze goed af. Verwijder eventuele restjes nagellak met nagellakremover op een doekje of wattenschijfje.

Stap 2: knip en vijl je nagels

Knip je nagels tot de gewenste lengte en gebruik een nagelvijl om ze mooi in vorm te vijlen. Vijl zachtjes en zet niet te veel druk, zo voorkom je dat je nagels splitsen of scheuren. Kantel je vijl lichtjes zodat je eerder langs onder vijlt.

Stap 3: fris je nagelriemen op

Duw je nagelriemen zachtjes naar achter met een bokkepootje. Gebruik eventueel een speciale nagelriem tool of een tangetje om loshangende velletjes te verwijderen. Je kan ook een handscrub gebruiken om dode huidcellen en velletjes rondom je nagels te verwijderen.

Stap 4: geef jezelf een handmassage

Breng een voedende handcrème aan en geef jezelf een ontspannende handmassage. Nadien ga je met een wattenschijfje en wat nagellakremover opnieuw over je nagels om ze weer vetvrij te maken voor je begint te lakken.

Stap 5: breng een basislaag aan op je nagels

Breng eerst een base coat aan. Dit kan ook een transparante nagelversterker zijn, indien je nagels eerder aan de broze kant zijn. Laat lang genoeg drogen alvorens je verdergaat.

Stap 6: breng een eerste laagje kleur aan

Kies een kleurtje en breng een eerste, dunne laag nagellak aan. Laat de eerste laag 5 à 10 minuutjes drogen. Let op: schud niet met het flesje voor je het gebruikt, want zo kunnen zich luchtbelletjes vormen.

Stap 7: breng een tweede laag kleur aan

Breng bovenop de eerste laag een tweede laagje gekleurde nagellak aan. Breng opnieuw een dunne laag aan, alleen zo krijg je een mooi egaal resultaat. Wacht opnieuw minstens 5 à 10 minuten.

Stap 8: werk af met een top coat

Wil je dat je manicure zo lang mogelijk mooi blijft, dan eindig je best met een top coat. Breng de top coat zorgvuldig aan in een dunne, egale laag. Dit product geeft je nagels die mooie glans alsof je net van het nagelsalon komt.

Stap 9: breng nagelriemolie aan

Terwijl je nagellak droogt kan je alvast nagelriemolie aanbrengen om je nagelriemen te verzorgen. Heb je droge plekjes op je vingers op handen, breng daar ook gerust wat nagelriemolie aan en masseer goed in.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.