Home FASHION & BEAUTY Beauty De ideale Franse beautyroutine voor het leven (waar je al op je...

De ideale Franse beautyroutine voor het leven (waar je al op je twintigste mee start)

Tips recht uit de nieuwe Caudalie Spa in hartje Brussel.

Het Franse cultbeautymerk Caudalie doet het goed. Ze openen alweer een nieuw adresje mét spa in hartje Brussel. Oprichtster Mathilde Thomas kwam de winkel zelf openen. Ze is zelf het toonbeeld van Franse elegantie en schoonheid, dus haar beautygeheimen wilden we wel eens weten.

Het Franse merk – op basis van antioxidanten uit druiven – wint aan populariteit door hun combinatie van het sterkste uit de natuur met wetenschap. De producten zijn dus zacht voor huid en milieu, maar ze werken ook echt.

Mathilde Thomas startte het merk met ingrediënten uit de wijngaarden van haar ouders die anders zouden weggegooid worden. Het sap van druiven is lekker in je glas, maar het sap van de wijnranken zelf bevat krachtige antioxidanten die je huid jonger en frisser (geen pigmentvlekken!) houden. Ze lanceerden onlangs ook een gamma voor de jonge huid. We vroegen Mathilde en Kateryna Snizhko, de verantwoordelijke die alle verzorgingen voor de spa’s ontwikkelt in Bordeaux naar hun beste tips om al op je twintigste mee te beginnen.

  1. Perfectioneer je reinigingsroutine

‘Als er één ding is dat vrouwen aan hun routine zouden moeten veranderen, dan is het wel die eerste cruciale stap’, vertelt Mathilde. ‘Reinig met een olie, melk of schuim en masseer die goed in om alle vuil los te weken. Beperk je niet tot een snelle veeg met wat micellair water. En vergeet je toner niet. Die verfrist en sluit je poriën. Als je zwarte puntjes hebt kan je dagelijks een lage dosis salicylzuur gebruiken in je toner. Neem ook wekelijks een momentje voor een peeling en een masker. Ga nooit of te nimmer slapen met je make-up op. Zelfs niet als je pas ’s morgens thuis komt.’

  1. Tover je slaapkop weg met een korte gezichtsmassage

‘Wij zijn 100% voor het masseren van je huid. Het geeft je een glow en het doet ook gewoon erg deugd. Het is volgens ons een fabeltje dat je je huid zo zal beschadigen. Doe het zacht, was je handen en geniet!’ zegt Mathilde.
Kateryna geeft een paar technieken: ‘Voor een korte lymfedrainage werk je met strijkende bewegingen van je neus naar de buitenkant van je gezicht toe. Druk dan met je vingertoppen even op je jukbeenderen. En eindig door je oogcontour zachtjes van binnen naar buiten te masseren. Zo veeg je wallen letterlijk weg!’

  1. Preventief smeren

Eigenlijk heeft je huid op je twintigste nog niet veel nodig. Een beetje hydratie en vooral een goede reiniging. Maar als je nu al flink smeert zal de boel veel langer jong blijven. ‘Vooral rond je ogen zou ik preventief werken. Een oogcrème of serum smeren helpt om die fragiele huid te versterken en te beschermen tegen invloeden van buitenaf’, licht Kateryna toe. ‘Focus bij verzorging ook op je serum. Dat is dé krachtpatser van je routine. Een hydraterend serum voor een normale huid, oplichtend als je last hebt van verkleuringen door de zon, extra vitamines als je in de stad woont of tegen veroudering wil vechten. Ga voor een olievrij serum als je een wat vettere huid hebt.’

  1. Ook met een probleemhuid kan je een wellnessbehandeling boeken

Gun jezelf gerust eens een gezichtsbehandeling. Ja, ook als je last hebt acne. Het is niet nodig om je te schamen en je hoeft ook geen schrik te hebben dat je alles erger maakt. Het doet altijd deugd om jezelf even te laten verwennen. Zelfs met een probleemhuid. ‘Onze behandeling voor de jonge huid legt de focus op verwennen, zelfs al is ze grondig. Je verlaat het salon nooit met een rode huid bij Caudalie!” verzekert Mathilde ons stellig. ‘We werken met antibacteriële producten en masseren de huid met koude om de ontstekingen net te kalmeren.’ Dat is meteen ook een goede tip voor thuis om meteen wat roodheid weg te nemen. Spoel je huid niet met warm water en gebruik een koude massagetool die je in de koelkast bewaart en altijd goed schoonmaakt voor gebruik.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.