Home FASHION & BEAUTY De beautytest: Essie gelnaglak.

De beautytest: Essie gelnaglak.

Essie
Het is een haat-liefde-verhouding die ik heb met nagellak: love it als hij perfect zit, hate it als er maar één klein hoekje van afgebrokkeld is. In comes Essie met hun nieuwe gellak die belooft wéken picture perfect te blijven. Tijd voor een test!

Essie: "Ik ga nooit gellak maken"

Essie Weingarten, de oprichtster van Essie, beloofde nooit een gelnagellak op de markt te brengen. "Te veel schade aan de nagels en ik hou van nagels in hun natuurlijke toestand: sterk en gezond."

Gelukkig voor ons kon haar ontwikkelingsteam haar toch overtuigen met een gellak waarbij kleur én verzorging gecombineerd worden in een gelnagellak die de natuurlijke nagel respecteert én beschermt.

Hoe werkt het?

Stap 1: nagelreiniger en finish met keratin-care: zo krijg je een zuivere basis voor de kleur wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de basislaag zich beter aan je nagels hecht.

Stap 2: gelbasis met keratin-care: een primer of basislak met voedende bestanddelen zodat je nagel beschermt én verzorgd wordt.

Stap 3: kleur: je kiest uit één van de 36 kleurtjes (ik ging voor Club Hopping).

Stap 4: top coat: deze verzegelt de kleur en zorgt voor een mooi glanzende finish én een langere houdbaarheid van de gel nagellak.

De test

30 minuten, 2 weken lang perfect gelakte nagels. Het klinkt te mooi om waar te zijn, zeker omdat ik met gelnagellak niet altijd zo'n goede ervaringen heb. Al na één dag stukjes van de nagel (of een hele nagel ineens eraf, hopla!), lastig om te verwijderen, een te dikke laag op mijn nagel..

Net voor mijn vakantie wil ik deze Essie-gel wel testen: geen gedoe met nagellak en remover meenemen op het vliegtuig.

De eerste belofte is alvast ingelost: nog geen halfuur later zijn mijn nagels in vorm gevijld, en alle tien voorzien van een glanzend laagje kleur. Een dun laagje, vooral, wat ik een enorme plus vind. Niets onnatuurlijk dan een dikke laag gel op je nagels.

Ik vertrek op vakantie, sleur met koffers, maak zandkastelen met de kinderen, en sleur een week later nog eens met de koffers. Niets. Nul. Geen enkel stukje nagellakje is weg. Twee volle weken later is de lak nog even perfect als de eerste dag. Wel heb ik een 'uitgroei' van ongeveer één millimeter omdat mijn nagels gegroeid zijn.

Na exact 14 dagen haal ik de gellak weg: eerst lichtjes opvijlen, watje met gel polish remover erop en 15 minuten laten inwerken. Daarna voorzichtig wegkrabben. Je kan dit ook in een nagelsalon laten doen, wat eigenlijk aangeraden wordt. Omdat ik thuis gel polish remover heb, heb ik het zelf gedaan: na 15 minuten is de gellak inderdaad weg. Mijn nagels voelen ietsjes droger aan, dus voorzie ik ze van een laagje handcrème (Hand & Nail Treatment van Clarins is een toppertje!) en abrikozenolie voor de nagelriemen.

De pluspunten. En één minpuntje.

* 2 weken perfect gelakte nagels. Je zou de gellak zelf langer kunnen laten zitten, maar dan heb je een uitgroei. Deze kan je wel bijwerken met gewone nagellak, maar dat heb ik niet geprobeerd wegens te onhandig met het fijne lakwerk

* gellak zonder je nagels te beschadigen: provitamine B5 en vitamine E zorgen zelfs voor sterkere nagels

* door de gellak pruts, vijl of knip je 2 weken niet aan je nagels: daarna zijn ze langer, sterker (dankzij de vitamines) én volledig onbeschadigd als je de lak verwijdert

* minpuntje: mijn nagels zijn ietsjes droger na het verwijderen van de lak. Twee dagen intensief handcrème smeren en ze zijn weer net als daarvoor, dus niet aan de hand.

Conclusie?

Eerlijk? Dit is zijn 30 euro absoluut waard. Twee weken perfect gelakte nagels, zonder afbladderen, met een heel natuurlijke look: Essie's missie is geslaagd!

Jij ook?

De prijs is 30-35 euro en beschikbaar in instituen, nailbars en bij L'Oréal Professionnel kapsalons. Kijk op www.essie.be of www.neolabo.be voor meer info.

judith flair essie gel

'Club hopping' Essie-gel na één aan het zwembad..

Benieuwd naar meer testen van onze beautyredactie?

* permanente onharing met epilaser

* mascara om grijze haren te camoufleren

* Bio-oil: wonderolie?

* fond de teint-borstel van MAC

* slimste steiltang ter wereld

* valse wimper-mascara

* Clarisonic-reinigingsborstel

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.