Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Elle Magazine

De beautytest: epilaser-ontharing

Je zou het niet verwachten, maar de beste periode om aan die gladde oksels te werken is nu. Definitieve ontharing doe je namelijk best in de winter. Wij testten de Epilaser-techniek uit.

Permanente ontharing, nu?

Het ideale moment om met permanente ontharing te beginnen is op een moment wanneer ontharing je eigenlijk totaal niet bezighoudt. In de winter dus.

Want: er is geen zon (of toch niet op je benen, oksels en bikinilijn) zodat het risico op pigmentvlekken verkleint. En je kan de te behandelen zones verstoppen onder je kleren. Bij sommige methodes van duurzaam ontharen is het vereist dat je kleine stoppeltjes laat staan zodat de haartjes beter te behandelen zijn dus zijn de behandelingen minder ideaal in de zomer.

Maar, no worries als je in de zomer pas aan de slag wil. Omdat de Epilaser ook werkt op donkere huidjes is het probleem hier minder groot. Informeer bij de dermatoloog of het Epilaser-salon wat de mogelijkheden zijn. Voor bijvoorbeeld oksels en bikinilijn kan het in de meeste gevallen wel, omdat deze zones niet expliciet aan de zon blootgesteld worden.

Wat is Epi-laser?

Epilaser is een          pijnloze en veilige laserontharing. De laser vernietigt het haarzakje, zodat hier geen haartje meer kan terug groeien. Grote voordeel bij Epilaser is dat alle huidtypes behandeld kunnen worden. Bij andere methodes beperkt de ontharing zich tot bleke types (liefst met donkere haartjes), Epi-laser kan zelfs heel donkere huiden behandelen.

Hoeveel kost het?

De prijzen variëren van zone tot zone. Oksels zijn 120 euro per beurt, een bovenlip 60, onderbenen 250. Reken op een zestal sessies, met een 4- tot 6-tal weken tussen de sessies.

De test

Ik heb een zestal jaar geleden al eens IPL-ontharing getest en hoewel die belooft dat je de door de koeling niet veel voelt, je voélt het wel. En best hard: elke flits was een venijnige steek op mijn huid.

Een jaar geleden ging ik Epi-laser testen bij instituut Bella Naim in Edegem, zo kan ik ook het lange-termijn-resultaat met jullie delen. De eerste sessie liet ik ook maar één oksel behandelen om het verschil goed te kunnen beoordelen.

Bij de Epi-laser test is de verrassing groot: de ontharingskop gaat over mijn huid maar ik voel niets. Helemaal niets. Zelfs geen tinteling, prikjes of steekjes. Na een drietal minuutjes zit de behandeling erop. Truitje aan en klaar ben ik.

De kritische beautymens in mij zegt dan 'dan zal het wel niet helpen', maar zelfs na één sessie merk ik het verschil. Op de behandelde oksel groeien veel minder haartjes terug dan op de andere.

Na 5 sessies is het resultaat verbluffend: ik moet nog nauwelijks mijn oksels scheren omdat er nog maar een tiental verdwaalde haartjes staan.

Nog een voordeel: de behandeling gaat snel. Ik schat zo'n vijf (het kunnen er ook zes zijn) minuutjes voor beide oksels, voor de benen moet je op een kwartiertje rekenen.

Het verdict?

Epi-laser is de investering zeker waard voor wie er genoeg van heeft om te scheren, waxen of epileren. Nu, een jaar later, is het resultaat nog hetzelfde en zijn er geen haartjes teruggegroeid, iets wat ik met de IPL-ontharing wél had. Mission accomplished!

Bella Naim, www.bellanaim.be
www.epil-aser.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '