Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Rashell

De beautytest: grijze-haren-mascara

Een uitgroei is iets bizar: de ene dag is er nog niets aan de hand, de andere sta je op met een streep bovenaan je hoofd waarmee je écht niet buitenkan. In comes de haarmascara. Tijd voor een beautytest!

Mascara voor je haar?

De Masc-a-gray is een haarmascara van het beautymerk Rashell uit de Verenigde Staten. Hij ziet er helemaal hetzelfde als een gewone mascara en is verkrijgbaar in 12 kleuren zodat je een perfecte match met jouw haarkleur kan vinden.

Zijn doel? Tussen twee haarkleuringen in grijze haartjes en/of uitgroei kan bijkleuren zodat je de volgende kleuring iets langer kan uitstellen.

Hoe werkt het?

Je brengt de mascara aan zoals je op je wimpers zou doen: je haalt hem door je haar waar je wil. Hij is semi-permanent en waterbestendig (geen paniek dus als het plots begint te regenen), je kan hem weer wegwassen met shampoo.

De test

Op de planning die dag: een beautypersconferentie. Wat niet op de planning stond: die enorme uitgroei opmerken. De vorige dagen had ik nogal op automatische piloot mijn haar gedaan. Als in: wassen, drogen, staartje maken. Nu zat ik dus met a) een uitgroei en b) geen tijd om naar de kapper te gaan voor een kleuring.

Ik breng de haarmascara aan op het rampgebied (serieus, waar blijft dat grijs vandaan komen?) op halfnat haar. Het lijkt alsof de crème zal samenklitten, maar wanneer mijn haar droog is, is hij mooi met mijn haar versmolten: geen droge of harde gel maar gewoon soepel haar.

Een extra plus vind ik dat als je hem op droog haar aanbrengt, hij je wortels een beetje lift voor meer volume. Ik gebruikte hem nadat ik een knotje had gemaakt, en zo kreeg de knot een beetje meer messy effect doordat de mascara je haren wat tegenkamt.

Een blijver?

Ja! Ik vind hem ideaal voor weken wanneer ik echt niet tot bij de kapper geraak. Perfect als redmiddel tussen twee kleuringen in. Ik zou hem niet altijd kunnen gebruiken, daarvoor heb ik te veel grijze haren, maar hij is wel handig voor meisjes die maar een paar haartjes te verdoezelen hebben en daar niet hun hele haardos voor willen kleuren.

Waar koop je hem?

De Masc-a-gray kan je online bestellen op www.rashelleurope.com en kost € 14,90.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '