Home FASHION & BEAUTY Fashion Daarom verbood Rihanna alle fotografen en gsm’s op haar modeshow

Daarom verbood Rihanna alle fotografen en gsm’s op haar modeshow

Het is nog maar haar tweede modeshow ooit, maar nu al een van de meest besproken op New York Fashion Week.

© Getty

New York Fashion Week is in volle gang, en dat zullen we geweten hebben. Op Instagram regent het prachtige catwalklooks waarin wij volgende lente en zomer willen schitteren: van Jeremy Scotts metallic jurken tot Tommy Hilfigers classy blazers. Toch is er één grote afwezige in onze feed: de Savage x Fenty-modeshow van Rihanna. Zij bande dan ook àlle fotografen en gsm’s tijdens haar collectievoorstelling, en daar heeft ze zo haar eigen reden voor…

Het is ondertussen een vertrouwd beeld: zowat alle sterren en modeblogsters zitten front row met hun iPhone in de aanslag om élke seconde van een modeshow vast te leggen. Niet dat we daarover klagen, want zo kunnen ook wij vanuit onze luie zetel genieten van al dat moois op de catwalk en onze wishlist samenstellen. Maar dat was niet het geval tijdens de Savage x Fenty-modeshow van Rihanna. Wie namelijk getuige wilde zijn van haar collectievoorstelling, moest bij de ingang netjes zijn of haar telefoon achter slot en grendel laten bewaren. Of beter gezegd in een kistje dat pas opnieuw geopend mocht worden als de show voorbij was. Ook fotografen waren niet welkom in het Barclays Center in Brooklyn. Zij mochten enkel wat kiekjes maken van de genodigden op de rode loper.

Waarom al dat mysterieuze gedoe? Wel, de veelbesproken modeshow zal vanaf 20 september exclusief te zien zijn via de streamingsdienst Amazon Prime Video. En dat in zo’n 200 landen. Een beslissing waarmee ze Victoria’s Secret achterna gaat. Al is Rihanna’s show allesbehalve een traditionele modeshow. Net zoals tijdens haar allereerste show in 2017 mag je je ook dit jaar verwachten aan modellen in alle verschillende maten en met uiteenlopende achtergronden. Geen size zero, maar wel diversiteit boven en daar laat haar motto ‘celebrate every body’ geen twijfel over bestaan. Dat is bovendien meteen de reden waarom Rihanna’s modeshow wel een toekomst heeft en die van Victoria’s Secret niet meer. Althans niet onder de huidige, oubollige visie. Het is trouwens geen verrassing dat de 31-jarige zangeres met Amazon samenwerkt, want haar lingeriecollectie is nu al verkrijgbaar in hun online shop.

Modeshow Spektakel

Op Twitter en Instagram lichtte Rihanna al wel een tipje van de sluier. Zo wordt haar show een heus spektakel met optredens van onder meer DJ Khaled, Halsey, Migos en Big Sean. Ook Rihanna’s fanclub en leading ladies zoals Cara Delevigne, Normani, maar ook Gigi en Bella Hadid zullen hun beste beentje voorzetten op de catwalk. Uiteraard zal the queen herself de show openen met haar verleidelijke en bovenal ijzersterke dansmoves.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.