Home FASHION & BEAUTY Beauty GINGER LOVE: 8 make-uptips die elke redhead moet kennen

GINGER LOVE: 8 make-uptips die elke redhead moet kennen

Rode lipstick een no-go? Tuurlijk niet!

PHOTO NEWS

Venetiaans blond, ros of strawberry blonde: het zal je worst wezen hoe je haarkleur wordt omschreven. Jij wil maar één ding weten: hoe kies je in godsnaam de perfecte mascara, oogschaduw, foundation en bronzer uit voor bij je koperkleurige lokken? We’ve got you covered. 

1. Hou je basis licht

Rood haar gaat vaak gepaard met een bleke huid. Camoufleer je natuurlijke huidtint (en sproetjes!) niet met een zware foundation, maar opteer liever voor een getinte dagcrème.

2. Wees voorzichtig met bronzer

Je lokken hebben al een oranje ondertoon, dus wil je een gouden of – God forbid – oranje teint vermijden. Kies daarom voor een bronspoeder of blush met perzikkleurige ondertoon. Het zal je gezicht oplichten en tegelijkertijd van een natuurlijk ogend kleurtje voorzien.

3. Twijfel je? Ga voor perzik

Blush en bronzer, maar ook op de ogen en lippen: peach is the way to go.

4. Zet je ogen extra in de verf met eyeliner

Je ogen zijn dé plek om met kleur te spelen aangezien je de rest van je gezicht eerder naturel laat. Het bewijs? De messcherpe eyeliner van Emma Stone die meteen de aandacht trekt.

5. Kies voor bruine mascara

Zwarte mascara kan al snel te hard overkomen bij je lichte huid en rode lokken. Bruine mascara is dan ook een prima alternatief.

6. Kleur je wenkbrauwen subtiel bij

Wie rood haar heeft, is vaak gezegend met lichte wenkbrauwen. Kleur ze echter niet te donker in. Ga liever voor een assige tint wenkbrauwpotlood of -pommade zoals taupe.

7. Experimenteer met oogschaduw

Voor een doordeweekse make-uplook zijn taupe en lichtbruin op de ogen ideaal. Maar als het wat meer mag zijn, kunnen aubergine, donkergroen en ijsblauw ook erg mooi zijn.

8. Rode lipstick een no-go? Tuurlijk niet!

Het idee dat redheads rode lipstick zouden moeten vermijden, is hopeloos gedateerd. Niets zo mooi bij een sunkissed huid en koperkleurige lokken als een kersenrode mond.

Nog meer beauty: