Home Beauty Flair Beauty testteam Flair Beauty testteam: Liftactiv Collagen Specialist van Vichy

Flair Beauty testteam: Liftactiv Collagen Specialist van Vichy

‘Nu pas weet ik wat die reclames bedoelen met een opvullend effect. Mijn huid voelt voller aan en fijne lijntjes zijn meteen minder zichtbaar.’

Judith (38), chef lifestyle Flair, werkte 10 jaar als mode- en beautyjournaliste voor Flair en is 5 jaar chef lifestyle. Ze vindt alles wat in de beautykast staat interessant, maar test het liefst nieuwe foundations en mascara’s uit. Wat parfums betreft, is ze een lastige klant, want er zijn er maar een paar die ze écht lekker vindt ruiken bij zichzelf. Oogschaduw, lipstick en wenkbrauwpotloden doen haar niet veel, maar naar de perfecte blush blijft ze steeds op zoek.

Liftactiv Collagen Specialist van Vichy: 8,5/10

Prijs/kwaliteit:

Duurder dan een drogisterijmerk, maar nog altijd véél goedkoper dan die ene luxecrème van 200 euro die bij mij hetzelfde effect had. Prima dus!

Geur/textuur:

Een romige crème die heel vlot en zacht uitsmeert. De geur is fris en licht bloemig, de geur is best sterk. Een paar minuten na het smeren ruik je hem haast niet meer.

Pluspunten:

Voor net geen 40 euro heb je een crème die meteen effect geeft. Hij heeft een hoog percentage aan actieve bestanddelen (bipeptiden, vitamine Cg), maar ook een onmiddellijk gladstrijkend effect. Hij smeert smeuïg en geeft een satijnige finish op je huid, waardoor je er heel gemakkelijk je foundation over kan aanbrengen.

De crème voelt rijk aan, maar toch krijg ik er geen puistjes van, wat vaak wel het geval is bij anti-ageingproducten. Hij heeft een gladstrijkend effect, en – en nu pas weet ik wat die reclames daarmee bedoelen – een opvullend effect. Mijn huid voelt voller aan en fijne lijntjes zijn meteen minder zichtbaar. Na een tweetal weken smeren zie ik ook dat het effect meer blijvend is.

Minpunten:

De eerste keren neem ik te veel product uit de pot. Je hebt er eigenlijk niet veel van nodig, maar doseren is altijd moeilijker uit een pot met deksel.

Ik smeerde hem de eerste keer wat te dicht bij mijn ogen en ze traanden er wat van. Oogcontouren vermijden, dus.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ja, zeker. Ik ben ook benieuwd naar de bijbehorende hyaluron-nachtcrème en eyepatches van het merk.

De naam van het product – Liftactiv, Collagen – is redelijk drastisch voor een 38-jarige, maar ik voel dat mijn huid sinds mijn 35ste nood heeft aan meer. Een gewoon hydraterend product doet nog altijd zijn ding, maar ik heb een aanvullend serum nodig. Het is moeilijk de juiste balans te vinden, want naast beginnende rimpels heb ik ook geregeld last van puistjes. Smeer ik een te rijke crème, dan krijg ik daar last van. Het fijne aan deze crème is dat hij rijk aanvoelt en toch geen pukkels veroorzaakt én het gevoel geeft mijn huid toch die flinke extra anti-ageingboost te geven.

Liftactiv Collagen Specialist – € 39,90 – Vichy, apotheek.

Lees meer beautyreviews:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.