Home FASHION & BEAUTY Beauty De 4 dingen waar je je huid nu het meeste plezier mee...

De 4 dingen waar je je huid nu het meeste plezier mee doet

Wil je wat pigmentvlekjes oplichten en je teint egaliseren? In de winter is dat het beste moment.

Donkere dagen, de verwarming op de hoogste stand en gure wind buiten. Je huid zou van minder last krijgen van een rothumeur. Als je huid kriebelig en lastig gaat voelen, dan zijn dit de beste dingen die je nu kan doen. En je gaat stralend de winter door, beloofd!

 1. 1 / 4
  Draai de kraan ietsje kouder
  Voeg vetzuren toe aan je voeding
  Als je twijfelt, gewoon hydrateren
  Een vleugje vitamine C
  Draai de kraan ietsje kouder
  Draai de kraan ietsje kouder

  Ja, we weten het, na een koude grauwe dag voelt niets beter dan een warme douche of een warm bad. Maar overdrijf er niet mee. Warm water droogt je huid uit en kan voor een jeukend, kriebelig gevoel zorgen. Probeer zeker je gezicht niet met té warm water te wassen. Een beetje lauw kan wel. En smeer je zeker na elk bad of elke douche meteen in met een bodylotion.

  € 17,50 via ICI Paris XL

  Voeg vetzuren toe aan je voeding
  Voeg vetzuren toe aan je voeding

  Je huid kan je echt van binnenuit voeden. Gezonde essentiële vetzuren zijn absolute redders in nood. Zowel bij een droge huid als bij een acne-gevoelige huid. Ze helpen namelijk de talgaanmaak te regelen en brengen je hormonen in balans. Je vindt ze in lijnzaad, walnoten, donkere groene groenten, zalm, makreel, sardines, haring en tonijn. Ben je vegetariër? Dan kan je ook een extra voedingsupplement nemen in de wintermaanden. Vraag raad in de apotheek.

  € 27,99 via Holland & Barrett

  Als je twijfelt, gewoon hydrateren
  Als je twijfelt, gewoon hydrateren

  Als je huid onrustig wordt van de temperatuurverschillen en de droge lucht in huis, dan kan je beter even alle ingrijpende verzorgingen laten rusten. Kies in plaats van je exfoliërend of zuiverend masker gewoon voor een extra shot hydratatie. Alles met hyaluronzuur in zal je huid nu opslorpen. Het is een ingrediënt dat je ook van nature in je huid vindt dat helpt om vocht vast te houden tussen de cellen. In de huid van een baby vind je de hoogste concentraties. Vandaar dus ook de belofte dat je van hyaluronzuur een babyzachte huid krijgt.

  € 18,90 via ICI Paris XL

  Een vleugje vitamine C
  Een vleugje vitamine C

  Wil je wat pigmentvlekjes oplichten en je teint egaliseren? In de winter is dat het beste moment. Je huid ziet dan weinig zonlicht en kan zo geen extra zonneschade oplopen. Een serum met hoge dosis vitamine C geeft je een zichtbare opkikker. Ook najaarsmoeheid veeg je ermee weg. Gebruik wél overdag een SPF.

  € 68,90 via ICI Paris XL

  Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.