Home FASHION & BEAUTY Beauty ‘Skip-care’ is de ideale beautytrend voor lazy girls

‘Skip-care’ is de ideale beautytrend voor lazy girls

Chef lifestyle Judith is al fan!

Foto Kevin Laminto via Unsplash

Als jij liever niet te veel tijd spendeert aan je huidverzorging, dan is deze beautytrend iets voor jou. Koreaanse beauty doet ons spontaan denken aan uitgebreide verzorgingsroutines met minstens negen stappen, maar dat is verleden tijd. De nieuwste beautytrend die uit Korea komt overgewaaid heet ‘skip-care’ en vergt opvallend weinig tijd en moeite. Dat horen we graag.

Koreaanse millennials hebben het gehad met de traditie van de uitgebreide verzorgingsroutine. Hun nieuwe favoriete beautytrend heet ‘skip-care‘ en is het bewijs dat een stralende huid ook met minder kan. De techniek berust erop dat je op zoek gaat naar de essentiële ingrediënten die jouw huid écht nodig heeft en enkel die gebruikt. Je skipt dus alle ‘leuk maar eigenlijk overbodig’-stappen en houdt het bij een simpelere maar doeltreffende routine.

Iedere huid heeft baat bij reiniging en hydratatie, wat je daar nog extra aan toevoegt, hangt dus af van wat jouw velletje nodig heeft. Reageert je huid bijvoorbeeld heel goed op vitamine C, dan voeg je als extra stapje nog een serum of olie op basis van vitamine C toe. Of je gaat op zoek naar een hydraterende crème die al vitamine C bevat. Cosmeticamerken spelen immers al slim in op die ‘less is more’-trend en brengen steeds meer hybrids uit, oftewel producten die twee of meer stappen combineren.

Minder stappen, mooiere huid

En dat stappen skippen mist z’n doel niet, chef lifestyle Judith is fan: ‘De laatste tijd beperk ik me tot reinigen met een olie, daarna micellair water en een dagcrème of nachtserum om te hydrateren. Maar drie stappen, dus! Mijn huid ziet er veel beter uit dan wanneer ik ook nog toner, een extra serum en een voedende olie gebruikte.’ En ook beautyredactrice Charlotte skipt liever een stapje: ‘Mijn huid gaat instant stralen van vitamine C. Maar wanneer ik ‘s avonds nachtcrème smeer om te hydrateren en daarbovenop nog een olie met vitamine C, heb ik de volgende dag vaak last van een oneffen huidstructuur en onderhuidse bultjes. Ik smeer dus voortaan enkel nog de olie, aangezien die eigenlijk ook al voor voldoende hydratatie zorgt ‘s nachts.’

Welke stappen je kan overslaan of kan combineren, hangt dus af van huid tot huid. De beste manier om te achterhalen waarop jouw huid het beste reageert, is door te experimenten. Laat eens een tweetal weken een stap vallen die volgens jou overbodig zou kunnen zijn en ga na wat het met je huid doet. Maar onthoud wel: je huid dagelijks reinigen en hydrateren is het absolute minimum.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.