Home FASHION & BEAUTY Fashion Dit nostalgische patroon schopt het tot de meest gewilde print van het...

Dit nostalgische patroon schopt het tot de meest gewilde print van het moment

De zoekopdrachten liegen er niet om!

Dat in de modewereld alle trends terugkomen, valt dit seizoen niet langer te betwisten. Nadat Alexa Chung eerder deze maand de watersandaal tot een waar trendstuk wist te bombarderen, lijkt nu hetzelfde te gebeuren met de print van die rode sjaaltjes uit onze kindertijd.

Zebrastrepen, grote stippen, patronen die je naar de wilde natuur katapulteren: onze kleerkast zal er deze zomer allesbehalve saai uitzien. Maar toch is er een print dat momenteel met alle aandacht gaat lopen. De bandana, of beter gezegd het patroon daarvan, maakt deze zomer een comeback. Als kind droegen we het sjaaltje soms op ons hoofd met twee schattige staartjes of strikten we het netjes rondom onze nek. Nu vinden we het nostalgische motief terug in T-shirts, jurken, handtassen en zelfs bikini’s.

Meest gezochte item

Het is cool en casual, en past bij zowat elke kledingstijl. Net daarom vallen heel wat modemeisjes in zwijm voor het trendstuk. Het bewijs van dat succes? De Stylight-zoekmachine heeft in de Verenigde Staten de afgelopen drie maanden een toename van 121% geregistreerd in zoekopdrachten met betrekking tot het motief. Dat het dus momenteel het meest gewilde print in modeland is, heeft misschien wel iets te maken met de sandalen van Arizona Love. Zij maken duurzame toeristensandalen, maar vervangen die saaie riempjes door kleurrijke stofjes met een bandanapatroon.

Maar zoals we al aangaven beperkt het patroon zich niet tot deze stevige stappers. Dit seizoen zullen we het ook zien op zomerjasjes om ‘s avonds nog een terrasje te kunnen doen, op onze badkleding voor een dagje aan de Belgische kust of in de vorm van een bucket hat voor dat ‘festival’ in je eigen tuin. Opties genoeg dus…

View this post on Instagram

Summer vibes 🍹👀#tezeniswimwear #adv

A post shared by COCO REBECCA EDOGAMHE (@cocorebecca_) on

View this post on Instagram

Gimme fuzzy slippers and cozy sweaters 🐨

A post shared by Jen Azoulay (@jen_wonders) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.