Home FASHION & BEAUTY Fashion Geen idee waar je Belgisch koopt? Deze handige website zet alle lokale...

Geen idee waar je Belgisch koopt? Deze handige website zet alle lokale merken voor jou op een rijtje

Van je kleerkast tot je boekenplank!

© Flanders DC

Dat lokale handelaars het momenteel hard te verduren krijgen, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Elke steun is meer dan welkom en daarom is het belangrijk dat je die trendy jurk of dat ene decostuk bij hen scoort. Heb je echter geen idee waar je Belgisch kan shoppen? Of wil je graag nieuwe merken ontdekken? Het platform ‘Ik Koop Belgisch’ zet ze voor jou allemaal op een rijtje!

Wie tijdens de lunch een scrolsessie op Instagram hield, heeft misschien al wel iets opgemerkt. Hier en daar duikt de hashtag #ikkoopbelgisch op. Het is een initiatief van Flanders DC om zo Belgisch creatief talent extra in de kijker zetten. Vandaag lanceren ze dan ook een vernieuwde website waarop het werk van meer dan 1.500 Belgische artiesten, designers, merken en bedrijven uit verschillende creatieve sectoren verzameld wordt. Zo kan jij je kleerkast, je interieur of zelfs je boekenplank aanvullen met de pareltjes van lokaal talent.

© Ik Koop Belgisch

Elke sector kreeg zijn eigen categorie waarna je vervolgens je zoektocht kan verfijnen op bijvoorbeeld tafels, verlichting, zwangerschapskledij of schoenen. Later wordt de website bovendien nog uitgebreid met een locatiezoeker waarmee je per stad of gemeente gemakkelijker Belgische creativiteit kunt opzoeken. Je zal ook door middel van interactieve foto’s rechtstreeks producten via de website kunnen kopen. Een beetje volgens het ‘shop the look’-principe dus.

Niemand minder dan Elodie Ouédraogo zet als ambassadrice haar schouders mee onder de campagne. Elodie zette dan ook samen met Olympisch kampioene Olivia Borlée het sportlabel 42|54 op poten en steunt al jaren creatievelingen van hier. ‘Het is nu belangrijker dan ooit. Belgisch kopen is voor mij meer dan een hashtag. Het is een vorm van respect voor de kennis en het savoir-faire die België rijk is’, vertelt Elodie.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.