Home FASHION & BEAUTY Beauty Anouk Matton lanceert haar eigen make-uplijn AM Cosmetics

Anouk Matton lanceert haar eigen make-uplijn AM Cosmetics

De producten zijn vanaf december te koop via haar website en vanaf februari ook bij ICI Paris XL.

anouk matton make-uplijn
© Zeb Daemen

Anouk Matton aka dj MATTN speelt al langer met het idee om een eigen make-uplijn op te starten en nu is het eindelijk zover. Vanaf december zal AM Cosmetics te koop zijn via haar eigen website en vanaf 2021 kan je de producten ook shoppen bij ICI Paris XL. Hoog tijd dus voor een sneak peek!

Na jarenlang broeden, is het nu eindelijk zover. Anouk Matton lanceert deze maand haar eigen make-uplijn AM Cosmetics. Een idee dat al langer speelt in het hoofd van dj MATTN, maar nu pas echt werkelijkheid wordt. ‘Als ik tijdens het touren alleen op mijn hotelkamer zat, keek ik steevast make-uptutorials en begon ik zelf te experimenteren. Ik heb heel wat research gedaan en wilde al langer een eigen make-uplijn uitbrengen. De lockdown heeft het hele proces in een stroomversnelling gebracht’, aldus Anouk Matton.

Helende werking van kristallen

Wat kunnen we nu precies verwachten van AM Cosmetics? Wel, kristallen vormen de basis van deze make-uplijn. Alle producten zijn namelijk gemaakt op basis van deze stenen. Zo is Anouk zelf al jaren overtuigd van hun helende werking en met haar make-uplijn hoopt ze zo het zelfvertrouwen van anderen een boost te geven. ‘Ik hoop dat mensen voelen dat er toch een beetje extra kracht in zit.’ Verder zijn alle items uit de collectie ook 100% parabeenvrij, dermatologisch getest, diervriendelijk en vegan.

Het hele merk draait rond affirmatie, kracht putten uit positieve self-talk.

De eerste collectie van AM Cosmetics bestaat uit drie delen en elk deel kreeg een andere kristal en kleurenpalet mee. Zo vind je in LOVE vooral zachte, roze tinten waar je subtiele en lieflijke looks mee kan creëren. Deze lijn bevat dan – hoe kan het ook anders? – roze kwarts, de steen van de liefde.

make-uplijn anouk matton
© Zeb Daemen

Geef jij de voorkeur aan eerder warme tinten? Dan is GLAM iets voor jou. Dit onderdeel is namelijk geïnspireerd op amber en bestaat voornamelijk uit oranje- en goudtinten. Last but not least is er nog FIERCE. De derde en laatste lijn verzamelt volgens de filosofie van themasteen jade alle powerkleuren uit het gamma. Denk bijvoorbeeld maar aan grijsbruine tinten. Ideaal voor opvallende statementlooks die je tonnen zelfvertrouwen geven!

Zelfvertrouwen is voor Anouk Matton een belangrijk aspect van deze collectie. ‘Het hele merk draait rond affirmatie, het kracht putten uit positieve self-talk. Het is een cliché, maar wie zich goed voelt vanbinnen, ziet er ook vanbuiten tien keer mooier uit.’

anouk matton make-uplijn
© Zeb Daemen

AM Cosmetics is vanaf december beschikbaar via anoukmattoncosmetics.com en vanaf begin februari 2021 ook bij ICI Paris XL. Elke themalijn bestaat uit een oogschaduwpalet, een lipstick en een mascara. De producten zijn te koop voor € 39,50, € 19,50 en € 29,50. Bij aankoop van het pakket van een volledige lijn krijg je de bijpassende kristalroller gratis meegeleverd.

Lees ook: