Home FASHION & BEAUTY 6 handige hairspray hacks

6 handige hairspray hacks

Wij kunnen niet meer zonder!

Haarlak is hét product bij uitstek om je haar te stylen, maar tegelijkertijd is het zoveel meer dan dat. Het plakkerige goedje leent zich namelijk voor vele handige lifehacks. Lees ze hier!

1. Panty-redder in nood

Shit, het is weer zover. Die éne panty die je nog op overschot had, trek je kapot. En geen tijd om nog snel een nieuwe te gaan kopen. Geen nood! Spuit wat haarlak over de ladder, zo scheurt-ie alvast niet verder. Het is geen permanente oplossing, maar zo kan je tenminste zorgeloos je dag voortzetten zonder ineens in je blote billen te staan.

2. Alternatief voor wenkbrauwgel

Wenkbrauwgel? No need. Spuit wat haarlak op een wenkbrauwborsteltje en kam ermee door je wenkbrauwen en voilà, eyebrows on fleek!

3. Goedkope kledingroller

Geen plakroller in huis, geen probleem. Spray wat haarlak over een vel keukenpapier en dep het vervolgens over je kleren: pluisjes en haartjes komen zó los. Wel telt: hoe sterker je hairspray, hoe plakkeriger en effectiever je namaakroller.

4. Antistatische fix

Ugh, statisch haar, verschrikkelijk! Maar je kan die nieuwe wollen trui toch niet gewoon in de kast laten hangen? Makkelijk opgelost: draai je wintertrui binnenstebuiten en spuit vanop 20 centimeter afstand een laagje haarlak erover vooraleer je ze aantrekt. Je zal er nooit meer uitzien als een ontplofte poedel!

5. Snelle nageldroger

Wie heeft er tijd en zin om te zitten wachten op drogende nagels? Niemand! Maak je nagels sneller droog door er eerst een dun laagje hairspray over te spuiten en vervolgens in een kommetje/glas koud water te dippen.

6. Goedkope schoenpoets

Zien je schoenen er een beetje flets uit? Zo opgelost met een laagje haarlak erover. Shine babies, shine!

Brb, wij gaan even haarlak inslaan!

via GIPHY

Door Lara Laporte

Meer lifehacks:

10 lifehacks @home

De allerbeste nagelhacks

10 beauty hacks met vaseline