Home Deco Pantone kondigt de kleur van het jaar 2021 aan

Pantone kondigt de kleur van het jaar 2021 aan

Net zoals in 2016 kiest het merk ook nu voor 2 kleuren.

kleur van het jaar pantone
© Pantone

Traditiegetrouw onthult Pantone begin december dé it-kleur voor volgend jaar en dat is ook anno 2020 niet anders. Alleen lijkt het erop dat het dit keer te maken kreeg met een portie keuzestress, want het maakte niet één kleur, maar twee kleuren bekend. Maak kennis met de kleur(en) van het jaar 2021 volgens Pantone!

Nu 2021 – eindelijk – in zicht is, was het voor Pantone tijd om de kleur van het jaar 2021 bekend te maken. Dit jaar koos het trouwens voor twee kleuren en er is er eentje die alvast perfect past bij de komende jaarwisseling. Zo koos het voor Illuminating (13-0647), een knalgele kleur die puur optimisme uitstraalt. Deze wordt aangevuld met Ultimate Grey (17-5104), een – je kan het al raden – grijze tint die vooral kracht moet uitstralen.

Twee kleuren

Het is trouwens niet de eerste keer dat Pantone twee kleuren uitroept tot kleur van het jaar. In 2016 koos het bijvoorbeeld voor Serenity (een zachte, blauwe kleur) en Rose Quartz (een lieve, roze tint). In een persbericht vertelt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur bij het merk, waarom ze ook voor 2021 voor twee kleuren koos. ‘De selectie van twee verschillende kleuren bewijst hoe twee elementen samen kunnen komen en zo een boodschap van hoop en kracht kunnen uitstralen’, aldus Leatrice Eiseman.

We kunnen komend jaar dus alvast een opmars aan gele en grijze items verwachten en dit niet alleen in ons interieur, maar ook in onze garderobe. Zo zijn er jaarlijks namelijk heel wat modeontwerpers die inspiratie halen uit Pantones kleur van het jaar.

Lees ook: