Home Deco DIY: zo maak je die hippe gedraaide kaarsen gewoon zelf

DIY: zo maak je die hippe gedraaide kaarsen gewoon zelf

Al zal je wellicht wel een paar keer moeten oefenen vooraleer het écht lukt!

gedraaide kaarsen
© Getty

Zoek jij een nieuwe hobby en ben je een echte kaarsenfanaat? Rol je mouwen dan al maar op, want wist je dat je die gedraaide kaarsen die momenteel zo hip zijn gewoon zelf kan maken? Wij weten alvast wat doen komend weekend!

Tijdens het najaar steken we al eens graag een kaarsje aan voor wat extra gezelligheid. Ondertussen hebben we er al in verschillende geuren, kleuren, maten en vormen in huis gehaald. De kans is ook groot dat je momenteel al enkele gedraaide kaarsen, die tegenwoordig erg populair zijn op Instagram, hebt liggen. Heb jij er toch nog geen op de kop kunnen tikken, maar heb je thuis wel enkele lange, smalle kaarsen? Maak die hippe gedraaide kaarsen dan gewoon eens zelf!

Practice makes perfect

Het Instagramaccount @gustafwestman toont hoe het moet. Al kan je op onderstaande foto wel al meteen zien dat het je wellicht niet zal lukken van de eerste keer. Een aantal exemplaren zien er heel goed gelukt uit terwijl er enkele andere tussen zitten die wij liefst rechtstreeks richting de prullenbak zouden willen katapulteren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Do it yourself

Hoe ga je nu best zelf aan de slag? Neem de kaarsen die je wil transformeren en leg ze in warm water. Vervolgens moet je gewoon even wachten en ze de tijd geven om te weken. Eens ze iets zachter geworden zijn, kan je ze voorzichtig beginnen twisten.

Tip: zorg ervoor dat je water niet te warm is, want anders gaat je kaars volledig smelten.

Tip 2: probeer dit niet in je gootsteen, maar in een aparte kom. Mocht je water toch te warm zijn en je verliest je kaars even uit het oog blijf je namelijk achter met heel wat kuiswerk. True story (helaas!).

Lees ook: