Home Deco Dit zijn 5 van de populairste badkamertrends voor 2021

Dit zijn 5 van de populairste badkamertrends voor 2021

Op zoek naar een nieuwe badkamer? Laat je dan inspireren door deze trends!

badkamertrends 2021
© Taryn Elliott via Pexels

Ben jij volop aan het renoveren en staat binnenkort de badkamer op de planning? Of heb je gewoon een zwak voor alles wat met interieur te maken heeft? Laat je dan inspireren door de vijf badkamertrends voor 2021!

1. Grote tegels

Kleine tegels hebben vaak een bepaalde retro vibe, maar anno 2021 mag het iets strakker en cleaner zijn. Kies daarom voor grote, rechthoekige tegels. Ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook nog eens een stuk praktischer. Door voor dit soort tegels te kiezen, heb je namelijk minder schrobwerk omdat er minder voegen zijn. Daarnaast doen ze een kleine badkamer meteen ook een stuk groter lijken. Een win-winsituatie, dus!

2. Werkblad met een grotere dikte

Een badkamermeubel met een iets dikker werkblad geeft je badkamer een luxueuze uitstraling. De meeste werkbladen zijn zo’n drie tot vijf centimeter dik. Als je mee wil zijn met de meest recente trends dan kies je een exemplaar dat zo’n zeven tot tien centimeter dik is. Om het geheel af te maken, kies je voor een werkblad uit (nep)marmer.

3. Warme ivoortinten

In 2020 hebben we veel meer tijd binnen doorgebracht waardoor comfort in huis een stuk belangrijker geworden is. Warme kleuren spelen hier een grote rol in, want ze zorgen zonder moeite voor wat extra sfeer en gezelligheid. Beige en bruine meubelstukken waren al aan een opmars bezig en deze trend zet zich nu ook door richting de badkamer. Is wit voor jou iets te steriel, maar wil je toch graag een badkamer die veel licht uitstraalt. Ga dan voor warme ivoortinten. Deze kan je perfect aanvullen met andere aardetinten of met mosgroen of terracotta voor wat extra contrast.

4. Moderne douchekop

Een regendouche in je badkamer is zeker niet mis, maar als we kijken naar de badkamertrends van 2021 dan zien we dat het stilaan tijd is voor een stapje hoger. Zo bestaan er voor bepaalde douchekoppen een soort van filter die de geur van je favoriete essentiële olie bevatten. Of wat dacht je van een douchekop met een bluetoothspeaker? Opgepast, want wij zijn niet verantwoordelijk voor duurdere waterrekeningen!

5. Badplankjes of andere leuke gadgets

Een badkamer gaat vaak gepaard met de nodige me-time, dus daar mag je dan ook gretig gebruik van maken. Om je badkamer om te toveren in een kleine wellness heb je trouwens niet veel nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een badplankje? Dit kan je gebruiken om te aperitieven wanneer je in bad gaat. Nog een leuk gadget is een wijnglashouder voor onder de douche. Ideaal om de batterijtjes snel weer even op te laden!

Lees ook: