https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Columns REVIEW: ‘De kersverse, dolenthousiaste voice-over van “Love Island” doet onze oren een...

REVIEW: ‘De kersverse, dolenthousiaste voice-over van “Love Island” doet onze oren een beetje bloeden’

Gelukkig weet Viktor Verhulsts rollende R het bloeden zo nu en dan te stelpen.

Maandagavond werd ons de allereerste aflevering van het eerste Nederlandstalige seizoen van ‘Love Island’ geschonken. Viktor Verhulst maakte zijn debuut als presentator, maar hij was niet de enige…

Nooit eerder waren we zo in de war aan het begin van een serie… Een totaal onbekende, hyperactieve voice-over spreekt ons toe met een ietwat vettig accent. ‘Love Island’ besloot niet alleen de onervaren Viktor Verhulst als presentator te bombarderen, het programma koos ook voor een ongeoefende, op z’n zachtst gezegd aparte voice-over. Het is de stem van de niet al te zoetgevooisde stand-upcomedian Jeroen Verdick, leert korte research ons.

‘t Is eens wat anders, proberen we onszelf een uur lang wijs te maken. Maar helaas blijkt ‘anders’ in dit geval haast toxisch voor de oren. Met grappen als ‘De dames zijn helemaal klaar om de man van hun dromen te kiezen. Amai, en gisteren waren het al verkiezingen’, voelen we onze ontembare oogzenuwtrek gestaag opkomen.

Alsof je hyperactieve neefje in je oor komt gillen terwijl je rustig televisie wil kijken na een drukke werkdag.

Een grapjurk combineren met een datingprogramma dat an sich al lachwekkend is, is als een suikerklontje in je cola: gewoon too much. Lieve Jeroen, we zullen maar al te graag een ticket kopen voor een van je shows, maar beloof je dan dat je nooit meer als een hyperactief neefje in ons oor zal komen gillen terwijl we rustig televisie proberen te kijken na een drukke werkdag?

Viktorrr en de cringy kiesrij

Gelukkig weet nieuwbakken presentator Viktor het bloeden af en toe te stelpen met zijn rollende R. Al deed hij dat nog niet met zijn eerste – bijzonder gênante – zin: ‘Dames, zijn jullie klaar voor ware liefde?’ The only way is up. Toch? Aan de schattige stresslachjes te horen, is Viktor net zo zenuwachtig als de kandidaten. En terecht, want deze eerste aflevering zorgt al meteen voor heel wat cringy situaties.

Herinner je je die vele lo-lessen nog waarin twee klasgenootjes om de beurt iemand moeten kiezen uit een rijtje om hun team te vervoegen? En voel je die plaatsvervangende, pijnlijke schaamte ook nog steeds wanneer je eraan terugdenkt? ‘Love Island’ zorgt voor dat soort nostalgie. Iedereen weet gewoon dat zo’n banaal spelletje immer zal leiden tot ontevredenheid. Arme Kaat zet een stapje naar voren voor Stenn, maar krijgt dan loeihard het deksel op de neus. Chey wordt knapper bevonden. Wij zijn persoonlijk al op leukere manieren aan een reis begonnen.

Verder hebben we eigenlijk helemaal geen zin om uit te wijden over hoe perfect – de een: ‘Jullie zijn allemaal zo mooooi’, waarop de anderen in koor: ‘Jij ooook’ – de deelnemers eruitzien en hoe hard het ons stoort dat de vrouwen in bikini’s en op naaldhakken onze maandagavond binnengewandeld komen. Om nog maar te zwijgen van de schreeuwerige visuals waarmee onze maagdelijke ogen verkracht worden.

Momenteel is het spel ons bovendien nog niet helemaal duidelijk. ‘The Bachelor’ meets ‘Temptation Island’? We raken simpelweg niet geboeid. Zelfs de ‘cliffhanger’ lijkt uit een mislukte pilootaflevering gegrepen te zijn. Misschien zijn we onze zin in dit soort programma’s kwijt? Of misschien begon de dramatoerist in ons zo halverwege ‘Temptation Island’ aan een vervroegde winterslaap. En gelijk heeft hij… Voor zij die hun verstand wel nog op – 80.000 kunnen zetten: veel plezier ermee.

‘Love Island’ is van maandag tot vrijdag om 21u30 te zien op VIER.

Lees ook: