Home Columns COLUMN: ‘”Hebben vrouwen geen baard?” Dat lijkt Millie te verbazen’

COLUMN: ‘”Hebben vrouwen geen baard?” Dat lijkt Millie te verbazen’

'"Ben je je baard aan het scheren?" vraag ik. Toots knikt instemmend. "Millie ook baard scheren", roept de zus, die enthousiast komt binnenvallen.'

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Wanneer ik voorbij de badkamer loop, hoor ik het geluid van mijn scheerapparaat. Wat vreemd is, gezien ik de enige volwassen man in huis ben. Nieuwsgierig trek ik de deur open, maar ik zie niks. Wanneer ik mijn blik verlaag, zie ik Tootsje voor de grote spiegel staan met mijn scheerapparaat in zijn handje. Hij beweegt het zoals een echte man over zijn kaken en hals. Het is grappig om te zien.

Ik geef haar mijn reservescheerapparaat en ze begint even ijverig ‘haar baard te scheren’.

‘Ben je je baard aan het scheren?’ vraag ik. Toots knikt instemmend. ‘Millie ook baard scheren’, roept de zus, die enthousiast komt binnenvallen. Ik geef haar mijn reservescheerapparaat en ze begint even ijverig ‘haar baard te scheren’. ‘Mama ook scheren?’ vraagt Millie. ‘Nee’, zeg ik. ‘Meisjes hebben geen baard, dus ze hoeven die niet te scheren.’ Verbaasd kijkt Millie in mijn richting, om dan mooi naast haar broer voor de spiegel te gaan staan en de scheerwerkzaamheden verder te zetten. Wat zegt die gekke papa weer?, zie je haar denken. Alsof er een verschil is tussen mannen en vrouwen.

PS Download snel helemaal gratis onze nieuwe kick-ass Flair App downloaden in de Apple Store of Google Play Store.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.