Home Columns COLUMN: ‘Voordat ik met halfblote billen vereeuwigd word, leer ik iemand liefst...

COLUMN: ‘Voordat ik met halfblote billen vereeuwigd word, leer ik iemand liefst wat beter kennen’

'Dragqueens vervullen mij met ontzag. De combinatie van een loeihard ingesnoerd middel, vuistdikke wimpers en perfect gehighlighte jukbeenderen doet mij doorgaans twijfelen aan mijn eigen geslacht.'

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

‘Oh my god, mag ik een foto van uw onderbroek?’ De vraag wordt me gesteld door een indrukwekkende verschijning van 1 meter 80 op torenhoge stiletto’s. Wanneer haar gitzwarte glitterjurk een schaarse lichtstraal vangt, moet ik met mijn ogen knipperen om niet verblind te raken. ‘Hoe heet jij?’ vraag ik, want alvorens ik met de billen half bloot vereeuwigd word, leer ik een persoon liefst eerst wat beter kennen. Noem me gerust ouderwets. ‘Madame Belgique is de naam’, antwoordt de glamazone, met een aan arrogantie grenzende zelfverzekerdheid waarmee enkel zij wegkomt. ‘En jij?’

Dragqueens vervullen mij met ontzag. De combinatie van een loeihard ingesnoerd middel, vuistdikke wimpers en perfect gehighlighte jukbeenderen doet mij doorgaans twijfelen aan mijn eigen geslacht. Vandaag is dat niet anders. De boom van een vrouw die hier voor me staat, weet niet alleen meer van make-up dan ik – kan iemand me uitleggen waarvoor zo’n roze ei nu weer dient? – ze heeft ook langere benen. En ze kan eleganter op hakken dansen.

En dan vraagt ze een kiekje van mijn kont. Waarom niet? denk ik, en ergens halfweg de vestiaire en de toiletten til ik mijn toch al weinig aan de verbeelding latende rokje op.

Ondanks haar overduidelijke superioriteit keurt de grande dame mijn look toch goed. Ik draag een kinderachtig schooluniform met een grote roze strik en een groen rokje dat minstens tien centimeter te kort is. Op mijn onderbroek – een degelijke witte, katoenen slip – prijkt in strijkletters: ‘I love hentai.’ Hentai is Japanse animatieporno. Jup. We bevinden ons op een feestje met een strikte dresscode: verkleden verplicht. En dan liefst nog een beetje sexy ook.

Vandaar mijn slechte excuus voor een rok en de X-rated slogan op mijn derrière. Die zeer in de smaak lijkt te vallen bij Madame Belgique. Telkens als ik haar op de dansvloer kruis, knikt ze goedkeurend en strooit spitsvondige citaten in het rond waarvan ik vermoed dat ze afkomstig zijn uit RuPaul’s Drag Race. En dan vraagt ze een kiekje van mijn kont. Waarom niet? denk ik, en ergens halfweg de vestiaire en de toiletten til ik mijn toch al weinig aan de verbeelding latende rokje op. Zonder verpinken haalt mijn nieuwe vriendin een lichtroze smartphone boven en legt vliegensvlug mijn achterkant vast uit drie verschillende hoeken, als was zij een paparazzo en ik Lindsay Lohan die commando uit de limo klautert.

Wanneer de fotosessie erop zit, bekijken we samen het resultaat. Helaas blijkt dat kikvorsperspectief toch niet zo flatterend. Meer Caitlyn Jenner dan Kim Kardashian, als je begrijpt wat ik bedoel. Madame Belgique voelt mijn teleurstelling. ‘Gurl,’ zegt ze, ‘ik ben de queen of Photoshop. Wij meiden moeten elkaar steunen.’

Deze column verscheen in Flair op 12 september 2017.

Meer columns van Catherine:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.