Home Columns COLUMN: ‘Samen met je twintiger jaren ruil je onzekerheden in en je...

COLUMN: ‘Samen met je twintiger jaren ruil je onzekerheden in en je krijgt keuzes in de plaats’

'Ik geef een groot feest voor mijn dertigste verjaardag. Met al mijn maten, alleen maar goeie muziek, een overvolle dansvloer, pizza én champagne.'

© Catherine Kosters

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Wanneer jij dit leest, zit ik ergens hier ver vandaan. Op tram drie, meer bepaald. Terwijl ik dit schrijf, tel ik namelijk af naar mijn dertigste verjaardag. Ik zeg ‘tel af naar’ en niet ‘kijk op tegen’ omdat de grote 3-0 mij eerlijk gezegd niet afschrikt. Samen met je twintiger jaren ruil je onzekerheden in en je krijgt keuzes in de plaats.

De zin om te pleasen verandert in je eigen zin doen. Je weet steeds beter wat je wil, en vooral: wat je níét wil. Je wordt een kei in combineren en leert succesvol jongleren tussen werk, relatie, familie en vrienden. Af en toe valt er een bal op de grond, maar die raap je zonder moeite weer op. Jup, in de circusschool van het leven ben jij een goochelaar.

Met deze positieve ingesteldheid nam ik een ingrijpende beslissing. Ik zou een verjaardagsfeest geven. Wat zeg ik? Het beste feest aller tijden! Met al mijn maten, alleen maar goeie muziek, een overvolle dansvloer, pizza én champagne. De lat lag hoog en mijn tolerantieniveau laag, wat al tot meer dan één crisis leidde in de laatste dagen van mijn twenties. Bij wijze van waarschuwing en entertainment: vijf onmisbare tips voor al wie ooit een feestje geeft.

Als kind betekende verjaren in juli dat mijn vriendinnetjes standaard met vakantie waren op de grote dag. Bijgevolg bleken mijn feestjes doorgaans dunbevolkt, zelfgemaakte uitnodigingen of niet.

Tip 1: Zoek een geschikte locatie. Ik koos voor een hippe hangar slash club waar ik al menige legendarische soiree doorbracht. Helaas bleek twee weken voor datum dat ik het oord des verderfs zou mogen delen met een doodserieus theatergezelschap dat een toneelstuk opvoert over, wel ja, de dood. Van een buzzkill gesproken. Weg sfeer.

Tip 2: Bestel je versiering niet te vroeg. Tenzij je het fijn vindt om te leven in een appartement vol ballonnen en heliumtanks. Ik heb er ondertussen vier staan.

Tip 3: Beperk je gastenlijst. Als kind betekende verjaren in juli dat mijn vriendinnetjes standaard met vakantie waren op de grote dag. Bijgevolg bleken mijn feestjes doorgaans dunbevolkt, zelfgemaakte uitnodigingen of niet. Uit angst om dat jeugdtrauma te moeten herbeleven deelde ik dit keer invitaties uit aan al wie ik liefheb and then some. Ik schat dat ik ondertussen op driehonderd man ben gestrand. Nu maar hopen dat ze niet allemáál hun verlof cancellen.

Tip 4: Kies op voorhand je outfit. Het feestgedruis barst bijna los en ik heb nog geen idee wat ik aan moet. De tenue van mijn schoonmoeder, daarentegen, ligt al eeuwen klaar.

Tip 5: Probeer ondanks al het bovenstaande niet te stressen. Je wordt maar één keer (leeftijd zelf in te vullen) dus geniet je beter. En ik? Ik word dertig. Die extra denkrimpel kan ik dus best missen.

Size does matter ? #champers #itsmyparty #bottleservice

A post shared by Catherine Kosters (@ckosters_) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Deze column verscheen in Flair op 24 juli 2018.

Meer columns van Catherine: