Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lasse Jensen via Unsplash

Machtige plekjes? Check! Uiteenlopende wandelroutes? Check! Oneindig veel wandelplezier? Dubbelcheck!

MUST FOLLOW: 5 Instagramaccounts die je de mooiste wandelingen van ons land tippen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je vertrouwde Flair werd deze week omgetoverd tot een avontuurlijke outdoorspecial bomvol wandeltips. Ben jij helemaal gebeten door de – gelukkig gezonde – wandelmicrobe en heb je naast de wandelingen waarop we je trakteren nood aan nóg meer wandelinspiratie? Deze vijf Instagramaccounts tippen je de mooiste wandelingen van ons land.

1. Staycation Belgium (@staycation.belgium)


Wie dit jaar een staycation op de planning heeft staan, is bij @staycation.belgium aan het juiste adres! Het Instagramaccount werd een jaar geleden opgericht door de avontuurlijke Lus en heeft intussen al meer dan 10.000 (!) enthousiaste volgers. Zij is vooral fan van schitterende panorama’s, houten paden en vergeten plekjes en wil ons met de wandelingen die ze tipt goesting geven om lokale ondernemingen te steunen en in eigen land op vakantie of weekend te gaan. Hoe ze ons probeert te overtuigen om dat te doen? Met foto’s die je een andere kant van België leren kennen. Wat ons betreft, is ze nu al in haar opzet geslaagd!

2. Op wandel (@opwandel)


De Leuvense Dorien Draps lanceerde eerder dit jaar de podcast ‘Op wandel’, de eerste Vlaamse wandelpodcast. Elke aflevering nodigt ze een interessante gast (denk: ‘Blind Getrouwd’-kandidate Wendy Dirven, cartooniste Floor Denil en minimaliseercoach Annelies Mentink) uit waarmee ze op wandel gaat en tegelijkertijd een babbeltje slaat. Inspirerend, zingevend en vooral ontzettend ontspannend! Naast haar podcast richtte ze ook een gelijknamig Instagramaccount op waarop ze al haar favoriete wandelingen én een heleboel wandeltips met haar 4000 volgers deelt. Je kan er terecht voor uiteenlopende en vooral verrassende routes die aantonen dat ons Belgenlandje heel wat moois te bieden heeft.

3. Wandelgoesting (@wandelgoesting)


Alleen al voor de prachtige (familie)plaatjes die Pie en Sarah delen moet je hun account @wandelgoesting volgen. De twee jonge ouders maken er hun missie van om gezinnen te inspireren met onze Belgische natuur. Dat doen ze door op zoek te gaan naar kidsproof wandelingen die ook voor volwassenen fun zijn. Heel af en toe trekken ze ook naar het buitenland om jaloersmakende panorama’s op te zoeken, maar de twee spitsten zich het afgelopen jaar vooral toe op mooi België. Op hun blog delen ze telkens een uitgebreid verslag van hun wandelingen en geven ze extra tips om er ten volle van te genieten.

4. Wandelingen België (@wandelingen_belgië)


Tanja en Sebastiaan houden sinds september een wandeldagboek bij op hun Instagramaccount en delen naast leuke kiekjes (check zeker hun überschattige vierpotige wandelbuddy) ook telkens een handig kaartje met een routebeschrijving. De twee gaan op zoek naar een leuke mengelmoes van natuur, cultuur en vooral adembenemende uitzichten. Zeker de moeite waard om eens een zondagnamiddag aan een van hun wandelroutes te spenderen!

5. Wandel.lust (@wandel.lust)


Wie vooral uit is op rustige tripjes door drassige velden, vergeten natuurgebieden en mooie kleurenpaletten kan inspiratie opdoen op het account @wandel.lust. Verwacht je er aan een stukje Canada in eigen land en wandelingen die je wandellust doen aanwakkeren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '