Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Vicky Tran, Roman Odintsov & Tree Of Life via Pexels

Ga jij ze ook proberen?

Van aardappelmelk tot CBD-olie: aan deze opmerkelijke foodtrends mogen we ons in 2022 verwachten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het afgelopen jaar maakten we kennis met simpele TikTok-pasta’s, vulden we onze maag met ravissante raclettebowls en kookten we voor het eerst met Cara Pils. Ook 2022 belooft volgens Deliveroo weer heel wat nieuwe en geüpgradede foodtrends op ons af te vuren.

‘Wat eten we vanavond?’ is een vraag die in België meermaals per dag wordt gesteld. ’s Avonds piekeren we al over de brooddoos die we ’s anderdaags moeten vullen en aan de ontbijttafel discussiëren we maar wat graag over onze avondmaaltijd. Waar we in 2022 in de keuken mee willen experimenteren? Met behulp van trends, inzichten en data brachten de voedselexperts van Deliveroo de foodtrends van 2022 in kaart. En die zien er heel veelbelovend en, euhm, een beetje speciaal uit. Wij zetten de meest opmerkelijke trends op een rijtje.

Yuzu

Yu-watte? Yuzu ofte het nieuwe gember. De citrusvrucht, die een citroenachtige smaak heeft, is afkomstig uit het Oosten, maar verovert nu ook de rest van de wereld. Yuzu wordt vooral gebruikt om vinaigrettes te pimpen, maar ik ook lekker om soep en vis- en rijstgerechten van een frisse toets te voorzien. Kortom: wil je eens proeven!

© Getty

Aardappelmelk

Vergeet havermelk, want aardappelmelk is on its way om onze koffiebars helemaal in te palmen. Het goedje is, net als havermelk, plantaardig en is in het Verenigd Koninkrijk al niet meer weg te denken. Kans is groot dat we binnenkort dus ook bij ons een chai met potato milk kunnen bestellen.

© Anna Tarazevich via Pexels

CBD-olie

Toegegeven, wij zouden het een beetje vreemd vinden om binnenkort een vleugje CBD-olie aan onze gerechten toe te voegen, maar volgens de trendwatchers van Deliveroo wordt het wel degelijk een ding om cannabisolie in gerechten te verwerken. Wie weet eten we binnenkort dus repen chocolade met CBD. Yay or nay?

© Tree of life via Pexels

Bottled cocktails en canned wine

Bottled cocktails en canned wine? Dat klinkt als muziek in de oren! In 2021 dronken we ook al wijn uit een blikje, en die trend zullen we ook in 2022 aanhouden. Meer zelfs: ook cocktails in een flesje maken hun opmars. Wij kijken nu al uit naar die eerste lentepicknick met vrienden!

© Deliveroo

Kruiden als health boosters

Bestel je vandaag een homemade iced tea, dan is de kans groot dat er hibiscus inzit. En dat is niet toevallig: in 2022 zullen we steeds vaker beroep doen op kruiden om ons lichaam een boost te geven. Zo zou hibiscus je weerstand versterken, is tijm goed voor je spijsvertering en kan rozemarijn (lekker in een limonade!) je helpen om je beter te concentreren.

© Olenka Sergienk via Pexels

Gelukkig zijn sommige foodtrends ook here to stay, want volgens Deliveroo zullen pokébowls ook in 2022 immens populair blijven. Daarnaast zullen we volgens de koerierdienst dit jaar ook meer paddenstoelen eten (lees: het werd door The New York Times uitgeroepen tot ingrediënt van het jaar) en zullen we ook dit jaar nóg meer andere keukens ontdekken waaronder de Peruviaanse, Libanese, Syrische en Griekse keuken. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '