Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cris Dinoto via Unsplash

Zo kan je toch nog rondkuieren langs de (digitale) kraampjes!

5 virtuele kerstmarkten waar je de kerstsfeer toch nog kan opsnuiven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

2020 wordt een jaar zonder glühwein slurpen aan houten chalets en meezingen met kerstliedjes op de schaatsbaan, want we kunnen dit jaar helaas niet afzakken naar gezellige kerstmarkten. Wat we gelukkig wél nog kunnen doen om helemaal in de kerstsfeer te komen, is een virtuele kerstmarkt bezoeken.


Miss Rona leerde ons om creatief uit de hoek te komen én dat er voor alles een oplossing is, ook voor die gezellige kerstmarkten die niet kunnen doorgaan. Maak het jezelf lekker comfortabel, doe je kerstlichtjes branden en zet een muts op en maak een bezoekje aan deze digitale kerstmarkten. PS over die glühwein hoef je je geen zorgen te maken, want wij delen het ultieme recept voor het heerlijke winterdrankje.

Unique et Fabuleux (Luik)


Van 25 november tot en met 5 januari wordt de befaamde Luikse kerstmarkt Unique et Fabuleux in een modern virtueel jasje gestoken. De creaties van lokale kunstenaars en creatieve duizendpoten (denk: van sieraden en handmade kledingstukken over unieke meubels en accessoires tot handgemaakte decoratie) worden te koop aangeboden op de webshop van de kerstmarkt. Bonus: geen wachtrijen aan de kraampjes!

Studio Snoes (Malle)


Een kerstperiode zonder kerstmarkten is geen echte kerstperiode, althans toch niet als het van Michelle van de webshop Studio Snoes afhangt. Daarom organiseert ze van 28 november tot en met 13 december een virtuele wintermarkt op de webwinkel. Ze slaat de handen in elkaar met zes andere lokale ondernemers en biedt op de kerstmarkt ook hun producten op Studio Snoes aan. ‘Ik wil iedereen de mogelijkheid bieden op één plek veilig kerstinkopen te kunnen doen. De digitale kerstmarkt maak ik zo aantrekkelijk mogelijk, zodat de klanten ook virtueel kunnen rondkuieren’, aldus Michelle in Het Laatste Nieuws. Van een welgekomen kerstcadeau gesproken!

https://www.instagram.com/p/CHr-6honytH/

Kerstmarkt Elsene


Een van de hipste (studenten)buurten van Europa zal dit jaar helaas niet het decor zijn voor vintage kerstshoppen. Maar dat houdt de gemeente Elsene niet tegen om tóch een gezellige kerstmarkt te organiseren. In samenwerking met de vzw Fais-le toi-même steken ze lokale handelaars en ondernemers, 300 om precies te zijn, een hart onder de riem en zetten ze hen en hun producten op een gloednieuwe webshop in de kijker. Dat doen ze op een zo duurzaam mogelijke manier. Een bezoekje waard als je ’t ons vraagt!

Kerstmarkt in het Arsenaal van Namen


Aangezien het Arsenaal van Namen dit jaar geen traditionele kerstmarkt kan organiseren, worden de 75 exposanten die er dit jaar hun producten zouden verkopen voorgesteld op een Facebook-evenement. ‘Aarzel niet om rechtstreeks contact met hen op te nemen voor meer informatie! Ze zullen je met plezier helpen om het juiste kerstcadeau uit te kiezen’, aldus de organisatoren. De kerstmarkt staat erom bekend vooral plaats te maken voor artisanale kraampjes, en dat zal dit jaar niet anders zijn. De virtuele kerstmarkt gaat door van 11 tot en met 13 december

Christmas at Borough (Londen)


Wil je je deze winter toch liever in het magische Londen wanen? Dan kan je naar de virtuele kerstmarkt van de populaire hotspot Borough Market trekken. Daar vindt tijdens de maand december het Christmas at Borough-festival plaats. Verwacht je er niet aan feeërieke kerstverlichting en dolgedraaide kerstnummers, wel aan gratis livestreams die je helemaal voorbereiden op jouw eigen kerstfeestje. Tijdens de virtuele kooklessen leer je onder andere hoe je Oekraïense gevulde speltknoedels en gekarameliseerde uien kan prepareren én je kan ook deelnemen aan een aantal Q&A’s die volledig in het teken zullen staan van – je raadt het nooit! – Kerstmis.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '