Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Na Hygge en Kalsarikännit komt er alweer een nieuwe levensstijl overgewaaid vanuit Scandinavië

Vergeet ‘Hygge’, de nieuwe Scandinavische levensstijl ‘Lagom’ zal je leven veranderen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Vorige winter was het al Hygge wat de klok sloeg. Kort daarna maakten we kennis met Kalsarikännit. En kijk, nog geen jaar later komt er alweer een nieuwe levensstijl overgewaaid vanuit Scandinavië: Lagom.


Waar de Deense levensstijl Hygge draait rond knusheid en gezelligheid (denk: gezellig onder een tv-dekentje bij de open haard van een hete kop chocolademelk genieten) en de Finse term Kalsarikännit letterlijk ‘trots zijn op iets waar je je vroeger om schaamde omdat het niet maatschappelijk aanvaard wordt‘ (zoals thuisblijven op vrijdag in plaats van te gaan shaken in de Carré) betekent, is bij Lagom het codewoord ‘balans’.

Evenwichtig en gelukkig leven


Lagom (spreek uit als: lah-gohm) is een Zweedse levensstijl waarbij je streeft naar een evenwichtig en gelukkig leven waarin je alles met mate doet. Concreet: hou grote schoonmaak in je huis, geniet van je lunchpauze (in plaats van een energiereep in je mond te proppen terwijl je je e-mails beantwoordt), leef duurzaam, etc. Bottom line: van het leven genieten, kan perfect zonder in grote luxe te baden.

Meer weten? Lees dan ‘Lagom: de Zweedse kunst van een leven in balans’ van Linnea Dunne. In dit boek kom je meer te weten over de achtergrond en filosofie van lagom. Verder reikt het tips aan om de principes van de Zweedse levensstijl toe te passen in het dagelijkse leven. Bestel het boek hier online.

Bron: Pure Wow


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '