Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© StudioCanal & Netflix

Je vindt ze allemaal op Netflix!

12 van de leukste verfilmde boeken om deze vakantie nog te kijken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Omdat er in de loop der tijd al een heleboel steengoede boeken verfilmd werden, verzamelden wij onze 12 favoriete verfilmingen op Netflix om deze vakantie nog te kijken. Kommetje chips erbij en genieten maar!

Brain on Fire

De biografische dramafilm ‘Brain on Fire’ vertelt het verhaal van Susannah Cahalan, tevens de schrijver van de gelijknamige memoires ‘Brain on Fire: My Month of Madness’. Susannahs lichaam en geest worden geveld door een mysterieuze ziekte. Haar artsen zijn radeloos, maar ze geeft niet op.

Lion

Saroo, een 5-jarige Indiase jongen, stapt alleen in een trein en komt terecht in een nieuwe omgeving waar hij niemand kent. Hij overleeft er onder andere door op een vuilnisbelt naar eten te zoeken, en komt uiteindelijk terecht in een weeshuis. Daar wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar dat hem alle kansen geeft. Wanneer hij volwassen is, keert Saroo terug naar India om zijn biologische familie te vinden. De film is gebaseerd zijn memoires.

lion

Eat Pray Love

Julia Roberts schittert in deze romantische film gebaseerd op de bestseller van Elizabeth Gilbert. Als ze na haar scheiding besluit om haar leven om te gooien, reist Liz de wereld rond op zoek naar lekker eten, spiritualiteit en ware liefde.

Our Souls at Night

Jane Fonda en Robert Redford eindelijk nog eens herenigd in het prachtige ‘Our Souls at Night’, naar de gelijknamige roman van Kent Haruf. Na het overlijden van hun partners besluiten Addie en Louis om in één bed te slapen en zo hun eenzaamheid te verlichten, maar toch ontluikt er een echte romance.

The Choice

Nicholas Sparks schrijft een boek, en het wordt verfilmd. Naast ‘The Lucky One’ en ‘The Notebook’ kan je op Netflix ook naar de verfilming van zijn ‘The Choice’ kijken. Daarin ontmoet dierenarts in spe Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby. De twee worden op slag verliefd op elkaar, maar er is één probleempje: ze hebben beiden al een lief...

the choice

All the Bright Places

In deze dramafilm, naar het gelijknamige boek van Jennifer Niven, volg je Violet Markey en Theodore Finch, die elkaar op een moeilijk moment in hun leven beter leren kennen. Terwijl ze worstelen met de emotionele en fysieke littekens uit hun verleden, komen ze samen en ontdekken ze dat zelfs de kleinste plekjes en momenten iets kunnen betekenen. De Netflix Original geeft een verfrissende kijk op mentale ziekte en de invloed daarvan op relaties. Een aanrader, dus!

all the bright places

Legend

Fan van ‘Peaky Blinders’? Dan wil je ‘Legend’, met een fantastische Tom Hardy in de hoofdrol, aan je kijklijstje toevoegen. De film is gebaseerd op ‘The Profession of Violence: The Rise and Fall of the Kray Twins’ van John Pearson, en vertelt het verhaal van de identieke tweeling Ronald en Reginald Kray die Londen in de jaren zestig onveilig maken.

legend

The Boy in the Striped Pyjamas

Als z’n familie van Berlijn naar Polen verhuist, sluit een jongen vriendschap met een jongen aan de andere kant van het hek, niet wetende dat hij een Joodse gevangene is. De oorlogsfilm is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne.

Persuasion

Sinds kort kan je op Netflix naar het kostuumdrama ‘Persuasion’ kijken, naar de gelijknamige roman van Jane Austen. Het verhaal neemt je mee in het leven van Anne Elliot, een 27-jarige vrouw die worstelt om haar leven terug op te pikken nadat ze onder druk van familievriend William haar verloving verbrak. Na zeven jaar komt ze haar ex-verloofde weer tegen en raakt ze verstrikt in een driehoeksverhouding.

persuasion

Freedom Writers

Deze film met Hilary Swank in de hoofdrol is gebaseerd op een non-fictie die in 1999 gepubliceerd werd. Het vertelt het verhaal van lerares Erin Gruwell, die terechtkomt in een klas vol probleemjongeren. Ze past haar lesmethode aan om beetje bij beetje hun vertrouwen te winnen en hen te durven laten dromen over een mooie toekomst.

freedom writers

Unbroken

Nog eentje gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In deze oorlogsfilm en tearjerker vanjewelste volg je Olympisch atleet Louis Zamperini. Hij moet zijn carrière als atleet on hold zetten om als piloot te werken tijdens de Tweede Werldoorlog, en belandt na een crash in verschillende Japanse gevangeniskampen waarin hij gemarteld wordt. Maar dat houdt hem niet tegen om toch nog te dromen van een carrière als atleet. Een inspirerend stukje televisie!

unbroken

The Fundamentals of Caring

Een gekwelde schrijver besluit verzorger te worden. Hij vertrekt op roadtrip met zijn eerste patiënt. Deze dramatische komede uit 2016 is gebaseerd op het boek ‘The Revised Fundamentals of Caregiving’ van Jonathan Evison.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '