Home Lifestyle Film KIJKTIPS: dit zijn de 10 best bekeken Netflixfilms

KIJKTIPS: dit zijn de 10 best bekeken Netflixfilms

Zag je ze alle tien al?

Netflixfilm
© Netflix

Netflix had lange tijd de reputatie steengoede series te hebben, maar achter te lopen op filmvlak. Het afgelopen jaar heeft de streamingdienst dat idee langzaam maar zeker kunnen omkeren. Er werden heel veel Netflix Original-films gelanceerd, waarvan meerderen mooie cijfers haalden. Netflix onthult nu welke tien prenten de populairste waren in de voorbije twaalf maanden.

Van een docu als ‘Fyre’ tot een romcom als ‘The Perfect Date’ en een thriller als ‘Secret Obsession’: de Netflixkijker houdt van variatie, zo blijkt. In de top 10 die Netflix samen met z’n kwartaalcijfers bekendmaakte, is voor ieder iets te vinden. Netflix geeft in de ranking exact aan hoeveel accounts van de 158 miljoen over de hele wereld naar de film in kwestie keken (of begonnen te kijken) tussen oktober van vorig jaar tot en met september 2019.

Volgend jaar zouden de cijfers nog mooier moeten worden, want er verschijnen de komende weken en maanden verschillende Originals met wel heel grote namen én veelbelovende trailers op de streamingdienst. Netflix zond zelfs acht van z’n eigen films in voor een mogelijke Oscar-nominatie. Het is dus hoog tijd dat je onderstaande top tien volledig bekijkt, zodat je je daarna aan de nieuwkomers kan zetten. We tellen af van tien naar één!

10. Fyre – 20 miljoen

De documentaire over het Fyre Festival verscheen op 18 januari op Netflix en was toen een tijdje the talk of the town.

9. Otherhood – 29 miljoen

‘Otherhood’, een komedie over drie mama’s die hun zoons een onverwachts bezoek brengen, verscheen afgelopen zomer op de streamingdienst. Weetje: actrice Felicity Huffman werd eerder dit jaar veroordeeld omdat ze zou betaald hebben om haar dochter in een universiteit binnen te krijgen. Ze zit op dit eigenste moment 14 dagen gevangenisstraf uit.

8. Always Be My Maybe – 32 miljoen

Comédienne Ali Wong scoorde eerder al op Netflix met haar comedyshow ‘Hard Knock Wife’. Met de romcom ‘Always Be My Maybe’ deed ze het opnieuw.

7. Secret Obsession – 40 miljoen

Brenda Wong, die je misschien nog kent van ‘The Suite Life of Zack & Cody’, speelt de hoofdrol in de thriller ‘Secret Obsession’. Zo’n 40 miljoen accounts, een vierde van het wereldwijde totaal, bekeek de film sinds die in juli uitkwam.

6. The Highwaymen – 40 miljoen

In ‘The Highwaymen’ spelen Woody Harrelson en Kevin Costner twee agenten die het criminele duo Bonnie & Clyde moeten zien te stoppen.

5. ‘Tall Girl’ – 41 miljoen

De vijfde plaats van ‘Tall Girl’ is extra indrukwekkend, aangezien de film pas op 13 september uitkwam en de views maar werden geteld tot eind september. De film haalde dus in iets meer dan twee weken zo’n 41 miljoen views.

4. The Perfect Date – 48 miljoen

We vermoeden dat vooral verliefde tieners naar ‘The Perfect Date’ hebben gekeken. We kunnen het hen niet kwalijk nemen: Noah Centineo en Camila Mendes zien er allebei heel goed uit.

3. Triple Frontier – 52 miljoen

De spannende misdaadfilm ‘Triple Frontier’ met onder meer Ben Affleck staat sinds maart op Netflix.

2. Murder Mystery – 73 miljoen

Een naam als Jennifer Aniston lokt veel kijkers, dat bewees ze vorige week nog door in een dikke vijf uur een miljoen volgers naar haar Instagramaccount te lokken. In het geval van deze film lokte ze 73 miljoen mensen. Ook mooi!

1. Bird Box – 80 miljoen

Wat had je gedacht? Tuurlijk is ‘Bird Box’, de film die eind vorig jaar een ware rage ontketende, de best bekeken Netflixfilm van de afgelopen twaalf maanden.

Meer Netflix:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.