Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alisa Anton via Unsplash

Handig: zij halen de fiets op bij de verkoper én leveren 'm bij de koper.

De Belgische start-up Veloo.com is het Vinted voor (tweedehands)fietsen

Jolien Meremans

Dé uitvinding van de eeuw, dat is – allen in koor – Vinted. Al maakt een gelijkaardige Belgische start-up kans om minstens evenveel furore te maken. Sinds kort kan je je fietsen namelijk (ver)kopen op Veloo.com.


Wie nog dringend op zoek is naar een stalen ros voor het nieuwe academiejaar: search no more! Eerder deze week werd het Belgische platform Veloo.com gelanceerd. Daarop kan je, net zoals op Vinted, tweedehandsfietsen (of derdehands of vierdehands) kopen en verkopen.

Verzending door Velo


‘Vorig jaar wilde ik tijdens de lockdown een fiets kopen, maar ik vond geen enkel platform dat ik écht betrouwbaar vond’, aldus Michael Leidensdorf, het brein achter Veloo. Dus begon hij maar een eigen platform. Net zoals op Vinted krijg je op Veloo.com een mooi overzicht, dat je eventueel kan filteren, van interessante fietsen. Bij elk exemplaar vind je een beschrijving en de specificaties. Ben je geïnteresseerd, dan kan je een bod doen. Over de verzending hoef je je trouwens geen zorgen te maken, want die neemt Veloo voor zijn rekening. ‘We halen de fietsen op bij de verkoper en leveren die af bij de koper. In tussentijd houden we het geld van de verkoop geblokkeerd op een derdenrekening. Als de fiets geleverd is, krijgt de verkoper zijn geld’, legt Michael in Het Belang van Limburg uit.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Veloo.com (@veloo.themarketplace)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verzendkosten betaal je niet, maar als koper betaal je wel 5 % servicekosten. Kost de fiets € 90, dan moet je dus nog € 4,50 extra betalen. Stel dat de fiets toch niet orde is, dan lost Veloo het probleem op, tenzij je langer dan twee dagen wacht om het te melden. Extra goed om te weten: Belgische klanten kunnen hun fiets binnenkort betalen met ecocheques!

En hoewel platform nog geen week uitgerold is, dromen Michael en zijn team al van de volgende stap: een eigen verzekerings- en/of reparatiedienst. Ze bekijken in tussentijd ook hoe ze andere fietshandelaren hun platform kunnen laten gebruiken. Wie zelf nog op zoek is naar een tweedehandsfiets, er eentje wil verkopen of gewoon wat meer info wil over het platform: veloo.com.

Fietstochtjes die je met je nieuwe fiets kan doen: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '