Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Claudio Schwarz & Roam in Color via Unsplash

Welke zet jij bovenaan je bucketlist?

Dit zijn de 10 meest vegan friendly steden ter wereld

Ben je vegan en wil je ook op reis kunnen genieten van de plaatselijke keuken zonder al te veel te moeten inboeten aan keuzes op de menukaart? HappyCow, zowat de Holy Grail voor vegans, onthulde een ranking van meest vegan friendly steden ter wereld. Slecht nieuws, geen enkele stad in België wist een plaatsje te veroveren in de top 10.


Zo’n 10 jaar geleden stonden er nog maar 625 veganistische restaurants vermeld op het platform van HappyCow. Vandaag zijn er dat meer dan 8000. Een veganistische levensstijl wordt wereldwijd steeds populairder en dus schieten vegan restaurants als paddenstoelen uit de grond. Benieuwd in welke steden je als vegan het meest verwend wordt op culinair vlak? HappyCow maakte een lijstje van meest vegan friendly steden ter wereld. Het keek daarvoor naar drie belangrijke factoren: het aantal veganistische restaurants in het centrum van de stad, het aantal veganistische restaurants per inwoners en de vegan-friendliness van de stad – denk: vegan foodtrucks op festivals, vegan opties in een gewoon restaurant, het vegan aanbod in de supermarkt...

Resultaat? Een lijst van 10 steden die elke veganist op zijn bucketlist wil zetten. Het is trouwens Veganuary, dus het ideale moment om ook meteen een citytripje – of meerdere! – in te plannen!

1. Londen

© Henry Be via Unsplash

2. New York

© Patrick Tomasso via Unsplash

3. Berlijn

© Claudio Schwarz via Unsplash

4. Los Angeles

© Jake Blucker via Unsplash

5. Toronto

© Maarten Van den Heuvel via Unsplash

6. Warschau

© lasma Artmane via Unsplash

7. Portland

© Elena Kuchko via Unsplash

8. Bangkok

© Miltiadis Fragkidis via Unsplash

9. Tel Aviv

© Shai Pal via Unsplash

10. Praag

© Rodrigo Ardilha via Unsplash

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '