Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

6. Blader door oude fotoalbums.

9 leuke activiteiten om met je papa te doen op Vaderdag

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Morgen, zondag 12 juni, is het dé dag waarop we al onze geweldige papa’s in de bloemetjes zetten. Dit zijn negen toffe activiteiten die je op Vaderdag kan doen met je grote held.


Cadeautjes krijgen is altijd fijn. Maar het zijn toch vooral de mooie momenten die we ons voor altijd blijven herinneren. Geef je papa deze zondag op Vaderdag dus niet alleen een flesje parfum, een grappig kaartje, een paar kousen of een waardebon. Spendeer ook een leuke en onvergetelijke dag samen. Dit zijn een aantal dingen die jullie kunnen doen op die speciale dag.

Speel een gezelschapsspel.

‘We spelen een spel vanavond!’ Waar is de tijd dat je op een regenachtige avond met z’n allen rond de keukentafel plaatsnam om een spelletje Monopoly of Levensweg te spelen. Haal die doos weer boven, maar verwacht deze keer niet dat papalief je zal laten winnen. #grownuplife


Ga samen sporten.

Voetballen op het pleintje in de straat, kubben in de tuin, in de plaatselijke sporthal een setje squashen of een spelletje pool spelen in zijn stamcafé. Samen sporten – en een beetje afzien – schept altijd een goede band.


Maak een lange wandeling of fietstocht.

We hebben met onze drukke agenda helaas niet altijd veel tijd om iets buitenshuis te doen met onze padre. We passeren in de week eens vlug met de was of we blijven even plakken om iets te eten. Trek daarom zondag een paar goede schoenen aan, en ga wandelen in je geboortedorp of -stad. Ontdek wat er allemaal veranderd is en haal mooie herinneringen aan je kindertijd boven. Fiets je liever? Haal dan je stalen ros uit de garage!Kijk naar een filmklassieker.

Is het te warm om jullie buiten te begeven, kruip dan gezellig in de zetel en kijk samen naar een film. Laat die romcom voor een keertje links liggen, en kies een echte klassieker die je paps ongetwijfeld doet terugdenken aan die ‘goeie, ouwe tijd’.


Ga iets lekker eten.

Alle papa’s houden van lekker eten, en wij toevallig ook! Neem je vader mee naar een tof restaurantje en betaal jij de rekening of haal je beste kookkunsten boven en maak zelf iets lekker – bij voorkeur zijn lievelingsgerecht – voor hem klaar.Blader door oude fotoalbums.

Je papa zien op oude foto’s toen hij even oud was als jou, geloof ons: het is hilarisch! Haal die fotoalbums van vroeger boven en zie met je eigen ogen dat broeken met olifantenpijpen, lang haar en een dikke snor vroeger helemaal in de mode waren.


Voer een diepgaand gesprek.

Maak echt eens tijd voor elkaar in jouw – of jullie – drukke agenda en ga rustig samenzitten voor een goede babbel. Over de politiek, over de zin van het leven of over je laatste vakantie(lief): helemaal gelijk. Zolang jullie maar gezellig bijkletsen.


Maak nieuwe herinneringen.

Niks zo leuk als samen iets nieuw ontdekken zodat jullie een aantal toffe nieuwe foto’s aan dat fotoalbum kunnen toevoegen. Ga op citytrip in eigen land naar een stad die je nog nooit eerder hebt bezocht, eet iets dat je voorheen nooit durfde proeven of bezoek een museum dat al even op jullie bucketlist stond.Luister naar muziek.

Muziek katapulteert je terug naar een bepaald moment. Haal die oude platen of cd’s boven en beluister samen enkele klassiekers. Je zal zien dat er aan heel wat nummers zalige herinneringen vasthangen. Dat ene liedje dat ze altijd op de camping speelden, een song waarop je vader altijd luchtgitaar speelt of een liedje dat jullie allebei van begin tot einde luidkeels kunnen meezingen.
Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '