Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Smile Safari

Bovendien is de Smile Safari Instatour helemaal gratis te downloaden.

WEEKENDTIP: ontdek Brussel aan de hand van een Instagramroute met 21 stops

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Instagrammers, opgelet! Naast het TikTokmuseum Smile Safari vind je in Brussel nu ook een Instagramroute die door hartje Brussel loopt. Ideaal om onze hoofdstad op een leuke en fotogenieke manier te ontdekken!


Nog geen idee wat te doen dit weekend en geen zin om tussen het volk te bakken aan de kust? Kies dan voor een dagje Brussel, want daar vind je nu een heuse Instagramroute. Het is een initiatief van Smile Safari, het grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa, en de stad Brussel.

De Smile Safari Instatour is vijf kilometer lang en begint bij het Smile Safari-museum. De route bestaat uit maar liefst 21 (!) Instagramwaardige stops, waaronder streetart, kleurrijke gevels, bars en winkels. Van een smal straatje over het politiekantoor tot een tuin middenin de stad. Schoonheid vind je op de meest onverwachte plekken.

Het idee kwam er vanuit het feit dat mensen wel naar Smile Safari gaan, maar de andere fotogenieke plekjes van de stad een beetje links laten liggen. ‘Dat is jammer, want het is een stad die meer dan de moeite waard is om te ontdekken’, aldus Hannes Coudenys, oprichter en creatief directeur van Smile Safari. ‘Vandaar kwam het idee om een nieuwe wandeling te ontwikkelen die enkele goed bewaarde hotspots en foto-opportuniteiten prijsgeeft.’

Gratis te downloaden


Bovendien is de Instatour helemaal gratis, behalve als je natuurlijk ergens stopt voor een hapje of drankje. Je kan een plannetje meenemen bij je bezoek aan Smile Safari of het documentje met de route en de uitleg bij de stops hier in PDF downloaden. Er is ook een Google Maps-kaartje waarop je gemakkelijk kan meevolgen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '