Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je hoeft niet altijd ver te reizen om het leuk te hebben!

Weekendje weg bij de noorderburen: op ontdekking op Waddeneiland Texel

De redactie

Eerder dit jaar mocht Flair zetelen in de jury van de Belgian Travel Blog Awards. De 10 beste Belgische reisbloggers kregen een plaatsje op onze website om hun reisavonturen te delen. Sofie Couwenbergh van Wonderfulwanderings won de Best Beach Story Award en mocht een weekendje naar het Nederlandse Texel.

1. Wandelschoenen: check!


Je hoeft niet altijd naar het buitenland te trekken voor een leuk weekendje weg. Sofie trok naar Texel, het grootste Waddeneiland van Nederland dat bekend is voor haar vele natuurgebieden met prachtige wandel- en fietsroutes.

https://www.instagram.com/p/Bexlh2_gleY/?tagged=boutiquehoteltexel

Ontdek Nationaal Park Duinen of maak een romantische strandwandeling nabij de vuurtoren die je in het noorden van het eilandje vindt. Na 118 treden geniet je vanop 45 meter hoogte van een mooi zicht over de zee en de rest van Texel.

2. Dorpjes ontdekken


In Texel vind je maar liefst zeven dorpjes! Het gezellige De Koog ligt zowat in het midden tussen het noordelijkste en zuidelijkste punt van het eiland. Hier vind je vele hotels, vakantiehuisjes en een camping die pal in de duinen ligt. Je kan er ook naar hartenlust shoppen, surfen of dineren in een van de vele restaurants.

https://www.instagram.com/p/BnibnFxCObL/?tagged=waddeneilanden

Cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan Den Burg, met haar historische panden en musea. Een van onze favorieten is Oudeschild, het enige dorp dat vlak naast de zee ligt en een eigen haven heeft. Wat dacht je van een boottochtje op de Waddenzee?

3. Je laten pamperen


Pech met het weer? Dan ga je toch gewoon even relaxen? In Woolness Spa van Boutique Hotel Texel kan je je helemaal laten inpakken in Texelse wol. Na het inpakken word je in een houten kribbe vol wol gelegd. Nog even inwrijven met een crème op basis van wolvet, een twintigtal minuutjes soezen, wakker worden met een lekker kopje thee en weer worden uitgepakt: zalig!

Wil je meer te weten komen over de dingen die je kan doen op Texel (zoals fietsen, boottochtjes maken, met een quad rijden of een begeleide wandeling maken)? Neem dan een kijkje op de site van Texel.

 

Praktisch


Je raakt op het eiland Texel met de veerdienst Teso vanaf Den Helder. Op Texel zelf kan je je te voet en met de fiets, bus en auto verplaatsen. Er bestaat een Texel e-vignet dat voor bepaalde tijd geldt en waarmee al het betalend parkeren gedekt wordt. Een echte aanrader om in te verblijven is B&B Pastorie Marie.

 

Meer reisinspiratie?


Surf voor het volledige artikel en nog meer leuke adresjes naar de website van Wonderful Wanderings.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '