Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Wallonië België Toerisme

Van een prachtige wandeling langs herten en everzwijnen tot een bezoek aan het Euro Space Center.

5 must-do’s tijdens een weekendje Saint-Hubert in Luxemburg

De redactie

Saint-Hubert mag dan wel nog geen 6.000 inwoners tellen, het kleine stadje in de provincie Luxemburg en z’n omgeving beschikt wél over tal van monumenten en bezienswaardigheden waarmee je makkelijk een weekend kan vullen. Wij tippen de 5 plekken die je er zeker moet bezocht hebben.

Weetje: Saint-Hubert, bekend vanwege z’n vele monumenten zoals de basiliek en het abdijpaleis, heeft z’n naam te danken aan de legende rond de gelijknamige heilige. Het verhaal wil dat Saint-Hubert, een fervente jager, op een dag oog in oog stond met een hert dat omgeven was door licht, met Christus aan het kruis in zijn gewei. Dat was het begin van een verbazingwekkende bekering, waardoor hij een heilige zou worden.

De Basiliek van Sint-Hubertus

Geen betere manier om Saint-Hubert te verkennen dan per stadswandeling die je langs dé trots van de stad brengt: de Basiliek van Sint-Hubertus. Dit monument en erkend uitzonderlijk erfgoed van Wallonië is een van de indrukwekkendste basilieken van Europa en kan je na reservatie het hele jaar door bezoeken. De statige en elegante Basiliek van Sint-Hubertus is een belangrijk bedevaartsoord ter ere van Sint-Hubertus, patroonheilige van de jagers, en staat te midden van de prachtige natuur in de Ardense bossen, op de Place de l’Abbaye. Een bezoek reserveren kan hier.

Het wildpark van Saint-Hubert

Het wildpark van Saint-Hubert (Parc à Gibier) is een beschermd natuurgebied. In een prachtige bosrijke omgeving kan je verschillende wandelroutes volgen en zo de prachtige fauna en flora van de Ardennen ontdekken. Zo wonen er in het wildpark onder meer hindes, herten, hertenkalveren, reeën en everzwijnen. Die laatsten leven in een afgesloten gebied, maar de herten lopen los. Verder beschikt het park over een educatieve hal (in FR/NL) met interactieve spelletjes en vind je langs het parcours verschillende uitkijkposten, een overdekte barbecue, een speeltuin en een restaurant. De openingsuren en toegangstarieven vind je hier.

Het pittoreske dorpje Mirwart

Zin in een daguitstap? Zo’n 11 km buiten Saint-Hubert bevindt zich Mirwart, een van de mooiste dorpen van Wallonië. Het pittoreske Mirwart wordt omringd door bossen en de rivier de Lhomme. Verder staat het bekend om z’n oude boerderijen en het kasteel dat oorspronkelijk werd gebouwd in de 11de eeuw en vandaag dienstdoet als boetiekhotel. Een overnachting boeken kan hier. Ook een bezoekje waard? Het Provinciaal Domein van Mirwart met 1.350 hectare aan bos met elzen, wilgen en esdoorns, authentieke natuurvijvers, een bijenstal en twee rivieren. De toegang is gratis.

Het Euro Space Center in Libin

Zot van alles wat met ruimtevaart en het heelal te maken heeft? Dan mag je het themapark Euro Space Center zeker niet missen. Ontdek of je in de wieg bent gelegd om astronaut te worden aan de hand van verschillende proeven, zoals lopen op de maan, het testen van de zwaartekracht in de Space Rotor en een vrije val proberen met de Free Fall-glijbaan. Meer info vind je hier. Vanaf de parking van het themapark vertrekt er een themawandeling van 6,2 km door de bossen van Libin. Verwacht je aan sculpturen in ruimte- en astronomiethema en een quiz. Meer info vind je hier.

Het charmante boekendorpje Redu

Dit typisch Ardeense dorp omgeven door bossen staat sinds 1984 bekend als het boekendorp. Als je van lezen houdt, is Redu dus de place to be. Struin door de straten en ontdek de vele boekenwinkels en -handelaars die een immens aanbod aan boeken, stripverhalen en oude of nieuwe verzamelobjecten aanbieden. Ook kunstliefhebbers kunnen in Redu hun hart ophalen. In het MUDIA (Musée Didactique d’Art), gevestigd in een voormalige pastorie, ontdek je aan de hand van video’s en interactieve spelletjes meer dan 300 meesterwerken uit Belgische en internationale privécollecties van onder meer Veronese, Brueghel, Wouters, Picasso, Modigliani, Giacometti en Magritte. Vergeet zeker niet langs het gastronomische café en de delicatessenzaak te passeren. Meer info vind je hier.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '