Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Daarnaast werd ook gezocht naar de beste skioorden voor pro's.

AHA: dit zijn de beste skigebieden voor beginners

Staat er binnenkort bij jou ook een skivakantie op de planning? Dan heb je al iets leuks om naar uit te kijken! Wie nog twijfelt over de juiste bestemming, kunnen we misschien wel wat inspiratie voorschotelen. Wij vonden namelijk een lijstje met de beste skigebieden voor beginners én gevorderden.

Sta je binnenkort voor het eerst op de skilatten? Of moeten je snowboardskills nog wat aangescherpt worden? Dan wil je het liefst niet in een skigebied belanden waar vooral rode en zwarte pistes op de kaart staan. En een skivakantie is nu eenmaal prijzig, dus dan kies je maar beter het juiste skigebied uit. Wij vonden een studie die je daar weleens bij zou kunnen helpen, want de ski-experts bij Ovo Network, een platform waarop je vakantiehuizen kan boeken, zochten naar de allerbeste skigebieden voor beginners en gevorderden.

Ze hielden daarbij rekening met verschillende criteria, waaronder het niveau op hellingen, het aantal kilometers piste, het hellingspercentage van de pistes, de prijs van een skipas – lees: ook niet onbelangrijk! -, en de techniek die de pistes vereisen. Het platform verzamelde alle skigebieden waar beginners niet hoeven te vrezen voor hun leven in een handig overzicht. Met stip op één staat Skicircus in Oostenrijk, omdat het de meeste gemakkelijke pistes telt, het hoogteverschil er niet al te groot is én het bekendstaat als kindvriendelijk skigebied.

Ook Les Portes du Soleil en Espace Diamant staan met hun groot aantal easy pistes én niet al te prijzige skipas in de top drie voor beginners. Frankrijk domineert trouwens niet alleen de lijst voor dummies, maar ook die voor gevorderden. Zo staan Via Lattea (op de grens tussen Frankrijk en Italië), Les Trois Vallees en Alpe d’Huez in de top vijf. Ook Zwitserland is volgens het onderzoek een topbestemming voor wie het wat uitdagender mag. Zo tipt het ook Zermatt en Les 4 Vallées.

De top 10 skigebieden voor beginners

 1. Skicircus in Oostenrijk
 2. Les Portes du Soleil in Frankrijk
 3. Espace Diamant in Frankrijk
 4. Megève & Saint Gervais in Frankrijk
 5. La Grand Massif in Frankrijk
 6. KitzSki in Oostenrijk
 7. St. Anton in Oostenrijk
 8. Les Sybelles in Oostenrijk
 9. Zillertal Arena in Oostenrijk
 10. Schladming-Dachstein in Oostenrijk

De top 10 skigebieden voor pro’s

 1. Via Lattea op de grens tussen Italië en Frankrijk
 2. 4 Vallées in Zwitserland
 3. Les Sybelles in Frankrijk
 4. Les 3 Vallées in Frankrijk
 5. Alpe d’Huez in Frankrijk
 6. Ischgl in Oostenrijk
 7. Serfaus Fiss Ladis in Oostenrijk
 8. Val d’Allos l’Espace Lumière in Frankrijk
 9. Monterosa in Italië
 10. Zermatt in Zwitserland

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '