Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Zane Lee via Unsplash

Deze verborgen parel werd uitgeroepen tot het mooiste strand van het Verenigd Koninkrijk

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wanneer we voor het eerst weer zorgeloos het vliegtuig of de hogesnelheidstrein zullen kunnen opstappen is voorlopig nog koffiedik kijken. Gelukkig mogen we ons intussen wel nog bezighouden met het aanvullen van die bucketlist, en daar staat sinds kort een gloednieuw strand op: Runswick Bay.


Coronacrisis of niet, de Britse krant The Sunday Times ging naar jaarlijkse gewoonte op zoek naar de vijftig mooiste stranden van Groot-Brittanië. Van woeste stranden in Wales over populaire badsteden in het noorden tot feeërieke stranden in het mooie Schotland, álle kustplaatsjes werden door de journalisten van de krant onder de loep genomen en beoordeeld op basis van een aantal criteria, waaronder waterkwaliteit, toiletvoorzieningen, parkeerplaatsen en rolstoeltoegankelijk.

Roadtrip, it is!


En dit jaar is het een verborgen parel tussen Staithes en Whitby in het graafschap North Yorkshire dat op de eerste plaats prijkt. Het diepblauwe water, verlaten strand en de ongerepte natuur van Runswick Bay zijn volgens de krant de ideale ingrediënten voor een rustgevende vakantie aan de kust. Je kan er trouwens niet alleen zonnen en pootjebaden, maar ook zalige wandelingen maken en van schitterende uitzichten, inclusief kleurrijke zonsondergangen, genieten.

https://www.instagram.com/p/CDHZmkchRbN/

Add to bucketlist, dus! Maar enkel en alleen voor Runswick Bay naar het Verenigd Koninkrijk reizen? Neen, wij hebben een veel beter idee: een roadtrip maken langs alle 50 stranden, waaronder ook de parelwitte stranden van Spurn Head en Fraisthorpe, die in de lijst werden opgenomen. En we hebben geluk, want we hebben nu extra veel tijd om die rondreis tot in de puntjes uit de werken en nog even weg te dromen bij de perfecte Instagramkiekjes van de highlights!

Plekjes waar je wel nog naartoe mag reizen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '