https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Office de Tourisme de Roquebrune-sur-Argens

Op een boogscheut van Cannes en Saint-Tropez!

Fan van watersporten? Dan is het Franse Roquebrune-sur-Argens jouw ideale vakantiebestemming

Waterskiën, wakeboarden, peddelsurfen, … Krijg jij er maar niet genoeg van? Dan is Roquebrune-sur-Argens, een kleine Provençaalse gemeente tussen Saint-Maxime en Saint-Raphaël aan de Zuid-Franse kust, misschien wel jouw ideale vakantiebestemming voor deze zomer.


De Gorges du Verdon in het zuiden van Frankrijk is al jarenlang een populaire vakantiebestemming. De natuur is er dan ook spectaculair. Helaas is het aantal toeristen die er tijdens de zomermaanden de rivier overstelpen met hun kajaks en kano’s dat ook.

Peddelsurfen op 30 hectare zoet water


Wie deze zomer liever écht de rust opzoekt, trekt beter naar Roquebrune-sur-Argens, een kleine Provençaalse gemeente op een vijftiental kilometer van Saint-Raphaël en de ideale plek voor alle watersportfans.

Tot de hoogtepunten behoort het Lac Perrin met meer dan 30 hectare zoet water aan de voet van de mythische rots van Roquebrune, ongetwijfeld een van de mooiste plekken aan de Côte d’Azur. Je kan er peddelsurfen, waterfietsen, kanoën, you name it.

Streekproducten als souvenirs


Wie niet zo’n fan is van watersporten, kan terecht op de vijfsterrengolfclub met uitzicht over de baai van Saint-Raphaël of trekt erop uit met de fiets en ontdekt de prachtige streek aan de hand van talloze fietsroutes.

Roquebrune-sur-Argens stond reeds bij de Romeinen bekend om z’n vruchtbare bodem. De overvloed aan zon resulteert elk jaar opnieuw in een rijke oogst aan olijven, wijn, honing en fruit en groenten. Met lege handen thuiskomen, is géén optie.

Zegt een hele week in de natuur je niet veel? Dan is het goed om weten dat zowel het glamoureuze Saint-Tropez als Cannes op een boogscheut van Roquebrune-sur-Argens verwijderd zijn.

De ene dag met een zwemvest in een kano, de andere dag met een overpriced glas wijn vanop een terrasje mensen kijken in Saint-Tropez. Life is all about balance, right?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content